DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.151.839,15 -0,45%

Ürdün'de Filistin Dayanışma Gösterisi Düzenlendi

Ürdün'ün başkenti Amman'da yüzlerce kişi, Filistinlilere destek amacıyla yürüyüş düzenleyerek direniş mesajı verdi.

Yayın Tarihi: 21.09.2024 00:25
Güncelleme Tarihi: 21.09.2024 00:25

Ürdün'de Filistin Dayanışma Gösterisi Düzenlendi

Ürdün'de Filistin Dayanışma Gösterisi

Ürdün'ün başkenti Amman'da, Ulusal Direnişi Destekleme Forumu öncülüğünde düzenlenen gösteride yüzlerce kişi, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana uyguladığı saldırılara karşı çıkan Filistinlilere destek vermek amacıyla bir araya geldi.

Yürüyüş Detayları

Hüseyni Camisi önünden başlayan yürüyüş, katılımcıların Nahil Meydanı'na kadar devam etti. Pankartlarında, "Gazze bizi çağırdı, Ürdün'den çağrıya ses verdik. Ya zafer ya ölüm", "Başkaldıran Ürdün'de en büyük operasyon gerçekleşti, Mahir Ziyab el-Cazi bunu gerçekleştirdi ve tüm anlaşmaları bozdu" ifadeleri yer aldı. Katılımcılar, ayrıca el-Cazi'nin fotoğraflarını ve Ürdün ile Filistin bayraklarını taşıdı.

Önemli Açıklamalar

Yürüyüş sırasında İslami Hareket Cephesi Genel Sekreteri Vail es-Seka, İsrail ile mücadelenin sadece Gazze'de değil, aynı zamanda Lübnan ve Batı Şeria'da da sürdüğünü belirtti. Seka, direniş güçlerinin tarih boyunca önemli bir değişime öncülük ettiğini ifade etti.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın eski yöneticilerinden Salim el-Felahat ise, İsrail'in tehditlerinin sadece Gazze ile sınırlı olmadığını, diğer Arap ülkelerini de hedef alabileceğini vurguladı. Felahat, Arapların ve Müslümanların ABD-İsrail tehdidine karşı ortak hareket etmesi gerektiğini ifade etti.

Saldırılarla İlgili Bilgiler

İsrail ordusunun 8 Eylül'de Kral Hüseyin (Allenby) Sınır Kapısı'nda düzenlenen saldırıda 3 İsraillinin öldüğünü, saldırgan Mahir Ziyab el-Cazi'nin ise etkisiz hale getirildiğini bildirdi.