Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Unutkanlığı unutturan mucize baharat! Her gün az da olsa tüketenin hafızası zehir gibi oluyor

İbni Sina'nın tavsiye ettiği hafızayı güçlendirici bu baharatı beslenmenize dahil edin. İşte; Unutkanlığı unutturan mucize baharat..

Yayın Tarihi: 09.02.2024 18:29
Güncelleme Tarihi: 09.02.2024 18:29

Unutkanlığı unutturan mucize baharat! Her gün az da olsa tüketenin hafızası zehir gibi oluyor

İbn Sina dünya tıp tarihinde çok önemli bir isimdir. Bugüne kadar tedavi amaçlı kullandığımız baharatların birçoğu İbn Sina'dan miras kalmıştır. İnsanlar hala İbn Sina'nın önerdiği baharatları tüketiyor.

Yemeğinize ekleyin! Hafızanız zehir gibi olacak..

İbn Sina, zerdeçal ile biberiye baharatlarının beyin üzerinde olumlu etkisi olduğunu söylüyor. Hazırladığınız yemeklere bir çay kaşığı zerdeçal eklemek yemeğinizin lezzetini artıracak ve hafızanızı geliştirecektir.

Unutkanlığı unutturan mucize baharat

Diğer taraftan; karabiberin beyin gelişimini yakından etkilediği ve hafızayı güçlendirdiği biliniyor. Nöroloji doktoru Serdar Dağ, kendisine ait resmi sitesi olan serdardag.com.tr'deki yazısında hafızayı güçlendiren besinleri anlatıyor. Uzman isim, B vitamini, balık, balık yağı, E ve C vitaminleri, gümüş biloba, adaçayı, yeşil çay, meyve çayı, kahve, siyah çay, biberiye, zencefil, karabiberin beyin gelişimine yardımcı olduğunu söylüyor. Yazıda, özellikle kakulenin beyni harekete geçirme etkisine sahip olduğu belirtililiyor.

"Sadece lezzet değil aynı zamanda şifa da sağlar"

Yemeklere lezzet katmak için tencereye eklenen kekik aynı zamanda hafızayı da güçlendiren kekik, beyindeki nöronları koruyarak yaşlanmayı önleyebilir. Ayrıca beyindeki omega-3 DHA miktarlarını da artırabilir, çalışma hafızasını güçlendirerek beyin atrofisini azaltabilir. Kekik, çeşitli yemeklerde kullanılabilen lezzetli bir bitkidir.