Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Ünlü restoranların sırrıyla! Evde köri soslu mantarlı tavuk sote tarifi

Tavuğu klasik ve geleneksel halinden çıkarıp bambaşka bir vizyon kazandırmak istiyorsanız ihtiyacınız olan tek baharat köridir. Bu tarifi başka yerde bulamazsınız. Misafirleriniz eşiniz dostunuz bu tarif için kuyruk olacak. İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 14.12.2023 22:16
Güncelleme Tarihi: 14.12.2023 22:16

Ünlü restoranların sırrıyla! Evde köri soslu mantarlı tavuk sote tarifi

Güneydoğu Asya mutfağında yaygın olarak kullanılan bir baharat karışımı olan köri, bu tarifte mantar ve tavukla en iyi şekilde karşımıza çıkıyor. Detaylar haberimizde...

su

RESTORANLARDA BİLE BÖYLE LEZZETLİSİNİ BULAMAZSINIZ, ÜSTELİK HİÇ HAZIR SOS KULLANMADAN YAPTIM

KÖRİ SOSLU MANTARLI TAVUK TARİFİ (2 KİŞİLİK)

MANTARLI KÖRİ SOSLU TAVUK İÇİN MALZEMELER:

Kemiksiz tavuk pirzola 500gr

Kültür mantarı 200gr

1 adet kırmızı kapya biber

1 adet yeşil biber

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için:

1 bardak soğuk süt

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı un

1 çay kaşığı köri

1/2 çay kaşığı karabiber

Tuz

MANTARLI KÖRİ SOSLU TAVUK NASIL YAPILIR?

su

MANTARLI KÖRİ SOSLU TAVUK YAPILIŞI:

Mantarlı köri soslu tavuk hazırlamak için yarım kg kemiksiz tavuk pirzolasını şeritler halinde kesin. Dilerseniz küp şeklinde de kesebilirsiniz. Kemiksiz tavuk pirzola yerine tavuk göğsü de kullanabilirsiniz. Daha sonra 200 gr mantarı soyun ve nemli bir bezle silin. Daha sonra mantarları çok küçük kesmeyin. 1 adet kapya biber ve 1 adet yeşil biberin çekirdeklerini çıkartıp küp şeklinde doğrayın.

Bu arada orta boy bir tencerede 3 ila 4 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın. Doğranmış tavukları yağa ekleyin. Tavukları yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Tavuklar kavrulduktan sonra doğranmış mantarları ekleyin. Mantarlar suyunu salıncaya kadar ara sıra karıştırarak pişirmeye devam edin. Daha sonra doğranmış dolmalık biberi tavaya ekleyin. Biberleri ara sıra karıştırarak hafif yumuşayana kadar pişirin.

Köri sosu için ise 1 yemek kaşığı tereyağını bir tencerede eritin. Yağa 1 yemek kaşığı un ekleyin. Unun hafif kokusu çıkana kadar pişirin. Kavrulan unun içerisine en az bir parmak dolusu soğuk süt dökün ve karıştırın. Sosu sürekli karıştırarak hafif koyulaşana kadar pişirin. Koyulaşan sosa tuz, yarım çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı köriyi damak tadınıza göre ekleyin. Tüm sos malzemelerini iyice karıştırıp ocaktan alın. Hazırladığınız köri sosunu mantar sotelenmiş tavuğun üzerine dökün. Tavuk ve mantarlar çok hafif olan sosu emip koyulaşana kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Körili sotelenmiş tavuk ve mantarların tadını beklemeye gerek kalmadan hemen sıcak olarak çıkarabilirsiniz. Çok uzun sürerse sos koyulaşacaktır.

MANTARLI KÖRİ SOSLU TAVUK NASIL BİR TARİFTİR? BAŞKA NASIL YAPILIR?

Mantarlı köri soslu tavuk, yumuşak eti ve Türk lokumunu anımsatan lezzetli sosuyla damağınızda iz bırakan, aromasıyla iştah açan, yapımı kolay, doyurucu ve lezzetli bir tariftir.

Sotelenmiş tavuk köri mantarlı veya mantarsız yapılabilir. Tarifte hazırlanan sos yerine hazır sıvı krema da kullanabilirsiniz. Kemiksiz tavuk pirzola yerine tavuk göğsü de kullanabilirsiniz. Köri çok önemli bir baharat türüdür. Bu nedenle tercihinize göre yemeklerinize azar azar ekleyebilirsiniz.

MANTARLI KÖRİ SOSLU TAVUK KAÇ DAKİKADA HAZIRLANIR? KAÇ KİŞİLİKTİR?

Bu tarifin hazırlanması toplam 45 dakika sürüyor. Bunun 15 dakikası hazırlama süresi, 30 dakikası pişirme süresidir. Tarifte yer alan malzemeler 2 kişilik Mantarlı Köri Soslu Tavuk içindir.

Afiyet olsun.