DOLAR
33,98 0%
EURO
37,82 0%
ALTIN
2.820,3 0%
BITCOIN
1.969.055,75 0%

Ünlü restoranlardaki köftenin sırrı açığa çıktı! Hem puf puf kabarıyor hem ızgara tadı veriyor

Köfteleriniz hemen sönerse endişelenmeyin çünkü size kebap usulü köfte yapmanın püf noktasını aktaracağız..

Yayın Tarihi: 16.02.2024 20:13
Güncelleme Tarihi: 16.02.2024 20:13

Ünlü restoranlardaki köftenin sırrı açığa çıktı! Hem puf puf kabarıyor hem ızgara tadı veriyor

Kebapçılarda yediğimiz köftelerin dağılmamasını ve lezzetini korumanın sırrı, köftelerde kullanılan yağ miktarında gizlidir. Kebapçılar köftelerin solmadan pişmesini ve aynı zamanda lezzetli olmasını sağlamak için köftelere sıklıkla kuyruk yağı katıyor.

Ev yapımı köftelerinizin kebapçı köftesi gibi görünmesini istiyorsanız yağ içeriğine dikkat etmeniz gerekiyor. Genellikle kıymadan yapılan köftelerin yağ oranı %20-25 civarı olmalıdır. Bu oranı koruyarak köftelerinizin çökmeden pişmesini, ayrıca daha lezzetli olmasını da sağlayabilirsiniz. Köftenin lezzetini arttırabilmek adına baharat seçiminde de dikkatli olmalısınız. Kekik, dereotu, karabiber gibi baharatları kullanarak köftelere lezzet katabilirsiniz. Ayrıca köfteleri yoğururken bir miktar galeta unu veya kırıntı eklemek köftelerin daha yumuşak olmasını sağlar.

KÖFTE EVDE NASIL YAPILIR?

Restoran tadında leziz köfteler hazırlamak için eklediğiniz baharatlara özellikle dikkat etmeniz gerekiyor. Buradaki arif sayesinde köfteyi evinizde pişirebileceksiniz.

KASAP KÖFTESİ HAZIRLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Köfte yapımında en önemli nokta seçeceğiniz etin iyi bir kaynaktan alınması ve özenle seçilmesidir. Örneğin yağsız kıymanın tadı pek güzel olmayacaktır çünkü tavada hızla birbirine yapışacaktır. Kıymanızın doğru miktarda yağ içerdiğinden mutlaka emin olmalısınız. İsterseniz tercihinize göre kıyma ve kuzu etini de karıştırabilirsiniz.

KASAP KÖFTE TARİFİ

kasap köfte tarifi

750 gr dana köftelik kıyma

2 adet orta boy kuru soğan

Yaklaşık 1 çay bardağı galeta unu ya da ekmek kırıntısı

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı tuz

2 diş sarımsak

"Kabartma tozu da ekleyin"

Köfte karışımına biraz karbonat katarsanız köftelerinizin kabarık olmasını sağlayabilirsiniz.

Hazırlanışı:

Kıymayı geniş yoğurma kabına koyun.

Soğanı soyup rendeleyin suyunu sıkın. Kıymanın üzerine rendelenmiş soğanı, baharatları ve galeta ununu ekleyip iyice yoğurun.

Cevizden daha büyük parçalar kesip elinizde yuvarlayın ve avucunuzda hafifçe bastırarak şekil verin. Izgarada veya tavada önlü arkalı pişirin ve servis yapın.