DOLAR
34,24 0,03%
EURO
37,45 0,2%
ALTIN
2.928,22 -0,03%
BITCOIN
2.146.286,91 0,5%

Ünlü CEO’dan ilginç açıklama: ‘Yapay zekâ sosyal medya kadar kötü olmayacak’

Salesforce CEO’su, halkın güvenini kazanmak için yapay zekânın düzenlenmesi gerektiğini ve yapay zekânın sosyal medya kadar kötü olmayacağını belirtti.

Yayın Tarihi: 20.01.2024 09:40
Güncelleme Tarihi: 20.01.2024 09:40

Ünlü CEO’dan ilginç açıklama: ‘Yapay zekâ sosyal medya kadar kötü olmayacak’

Salesforce CEO'su Marc Benioff, yapay zekâya güvenilecekse sosyal medya gibi 'kötü' olamayacağını söyledi.

Perşembe günü Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'ndaki bir panelde konuşan Salesforce CEO'su Marc Benioff, son yıllarda yapay zekâya karşı kamuoyunda yaşanan güven eksikliğini sosyal medyaya duyulan güvenle kıyasladı ve "Güven köprüsünü geçmek zorundayız” dedi. Benioff, ayrıca sosyal medyanın "berbat bir gösteri" olduğunu söyledi ve ekledi: "Bu oldukça kötü. Yapay zekâ endüstrimizde bunu istemiyoruz” diye konuştu.

Benioff, geçtiğimiz aylarda üretici yapay zekâ ile ilgili güven sorunları konusunda açıklamalarda bulunmuştu. Geçtiğimiz haziran ayında CNBC'ye verdiği bir röportajda, üretici yapay zekâ araçlarının intihal yapabileceği, içerik çalabileceği ve halüsinasyon görebildikleri için "nihai bir yalancı" olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Girişimci, bu uyarılarını Davos’ta da tekrarlayarak, "Hepimiz biliyoruz ki halüsinasyon denen bir sorun var. Eğlenceliler, onlarla konuşuyoruz ve sonra yalan söylüyorlar" diye konuştu.

sam altman

SALESFORCE VE OPENAI İŞ BİRLİĞİ YAPACAK

Salesforce'un Einstein adında kendi yapay zekâ aracı bulunuyor. Benioff, yaptığı açıklamada, şirketin halüsinasyonlarla mücadele etmeye ve müşteri verilerini insan moderatörler ve verileri anonimleştirmek için bir "güven katmanı" ile korumaya çalıştığını söyledi.

Benioff ve OpenAI CEO'su Sam Altman, Davos’taki bir röportajlarında yapay zekâ şirketlerinin büyük dil modellerini (LLM) eğitmek için diğer firmaların verilerini kullanmasını tartıştı.

Edinilen bilgilere göre, Time dergisinin de sahibi olan Salesforce kurucu ortağı, modelini eğitmek için fikri mülkiyetlerini ve içeriklerini lisanslamak üzere OpenAI ile görüşüyor.

Benioff, kasım ayında Altman'ın görevden alınmasının ardından OpenAI'de yaşanan sıkıntılardan faydalanmaya çalıştı ve işgücünün çoğu, CEO olarak yeniden göreve getirilmemesi halinde istifa etmekle tehdit etti.

Kasım ayında X'te yayınlanan bir gönderide Salesforce’un başkanı, OpenAI araştırmacılarını işe almayı ve Einstein üzerinde çalışmaya gelmeleri halinde maaşlarını karşılamayı teklif etmişti.