DOLAR
34,14 -0,15%
EURO
38,22 -0,06%
ALTIN
2.915,35 0,05%
BITCOIN
2.171.643,03 0,93%

Umut Ünlü: Altın Madalyalı Para Yüzücü Engellilere İlham Olacak

Milli sporcu Umut Ünlü, engellilere umut vermek ve potansiyellerini ortaya çıkarmak için çalışacağını vurguladı.

Yayın Tarihi: 25.09.2024 11:49
Güncelleme Tarihi: 25.09.2024 11:49

Umut Ünlü: Altın Madalyalı Para Yüzücü Engellilere İlham Olacak

Umut Ünlü: Altın Madalyalı Para Yüzücü Engellilere İlham Olacak

Türkiye'nin milli para yüzücüsü Umut Ünlü, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda iki altın madalya kazanarak tarihi bir başarıya imza attı.

Engellilere Mücadelecilik ve Umut Mesajı

Henüz 23 yaşında olan Umut, engelli bireylerin neler başarabileceğini topluma göstermek için mücadele ettiğini belirtti. "Engelli olarak yaşamak gerçekten zor, ama spor yapmak daha da zor. Ama biz bunu başardığımızda, insanlar farkına varıyor. ‘Bu kişi engelli ama başarıya ulaşabiliyor,’ diyorlar." şeklinde konuştu.

Aile Desteği ve Zorluklar

Umut'un annesi Şaheste Ünlü, oğlunun spor yolculuğunda her zaman yanında olduğunu, onun çeşitli zorluklarla mücadele ettiğini söyledi. "Her zaman yanındaydım; antrenmanlara giderken yanına muşamba alıyordum, o da benim desteklememi hissetti," dedi.

Gelecek Hedefleri

Umut, 2025 yılında Singapur'da gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası ve 2028 Los Angeles Paralimpik Oyunları için hedeflerini açıkladı: "3 altın madalya kazanmak ve dünya rekoru kırmak istiyorum. Engelli gençlere sesleniyorum; asla pes etmeyin, hayal edin ve yeteneklerinizi keşfedin!"

Bağımsız Yaşam Hedefleri

Ayrıca, bağımsız bir yaşam sürmek için ehliyet alma arzusunu dile getiren Umut, fiziksel engelinin ehliyet başvurusunu olumsuz etkilediğini belirtti. "Yurt dışında benim gibi daha zor durumda olan sporcular araba kullanabiliyor. Ben de bu imkâna sahip olmak istiyorum," dedi.

Engelli Bireyler için İyileşme ve Başarı

Şaheste Ünlü, Umut'un engelli camiasına ilham verdiğini ve gelecekte daha da büyük başarılara imza atmasını umduğunu belirtti: "Umut’un başarıları, diğer engelliler için bir umut kaynağı oldu. Engellilere fırsatlar verildiğinde neler başarabileceklerini gösteriyor."