DOLAR
34,1 -0,09%
EURO
38,09 -0,07%
ALTIN
2.880,06 -0,2%
BITCOIN
2.192.120,55 -1,78%

Ümraniye'de Motosiklet Hırsızlığı Sırasında Bir Polis Şehit Oldu

Ümraniye'de hırsızlık zanlısının silahla ateş etmesi sonucu bir polis memuru hayatını kaybetti, iki kişi yaralandı.

Yayın Tarihi: 23.09.2024 04:20
Güncelleme Tarihi: 23.09.2024 04:20

Ümraniye'de Motosiklet Hırsızlığı Sırasında Bir Polis Şehit Oldu

Olay ve Gelişmeler

İstanbul'un Ümraniye ilçesinde, motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan 19 yaşındaki Y.E.Ç., polisin müdahelesi sırasında silahla ateş açarak bir polis memurunu şehit etti ve iki kişiyi yaraladı.

Şehit Polis ve Yaralılar

Saldırı sonucunda 27 yaşındaki kadın polis memuru Şeyda Yılmaz, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Olayda ayrıca yaralanan diğer polis memuru K.H.S. ile şüphelinin annesi P.G. hastaneye kaldırıldı ve tedavi altına alındı.

Zanlının Yakalanması

İstanbul Emniyet Müdürlüğü bunun üzerine operasyon başlatarak, Y.E.Ç.'yi Ihlamurkuyu Mahallesi'nde yakalamaya çalıştı. Ancak şüpheli, polis memurunun silahını alarak çevredekilere ateş açtı. Olay sonucunda zanlı, yaralı olarak ele geçirildi.

Resmi Açıklamalar ve Başsağlığı Mesajları

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Y.E.Ç. hakkında "kasten öldürme" ve "kasten yaralama" suçlarıyla ilgili tahkikat başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, "Şehidimize Allah'tan rahmet, acılı ailesine, yakınlarına ve kahraman emniyet teşkilatımıza başsağlığı diliyoruz. Yaralı polis memurumuza acil şifalar diliyoruz." ifadelerine yer verildi.