DOLAR
34,13 0,02%
EURO
38,1 -0,31%
ALTIN
2.901,97 -0,63%
BITCOIN
2.157.586,34 0,26%

Uluslararası Havayolu Şirketlerinden Orta Doğu'ya Uçuş İptalleri

Orta Doğu'daki güvenlik endişeleri nedeniyle havayolu şirketleri uçuşları askıya aldı. Son gelişmeler ve ölü sayıları güncellendi.

Yayın Tarihi: 24.09.2024 15:52
Güncelleme Tarihi: 24.09.2024 15:52

Uluslararası Havayolu Şirketlerinden Orta Doğu'ya Uçuş İptalleri

Güncel Durum: Hava Yolu Şirketleri Uçuşları Askıya Alıyor

Uluslararası havayolu şirketleri, İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmaların derinleşmesi ve artan güvenlik kaygıları nedeniyle Orta Doğu'daki havalimanlarına gidiş-dönüş uçuşlarını askıya almayı sürdürüyor.

Hava Yolu Şirketlerindeki İptaller

İsrail’in Haaretz gazetesine göre, Wizz Air, Tel Aviv ve Ürdün'ün başkenti Amman’a olan uçuşlarını bugün itibariyle geçici olarak iptal etti. Bunun yanı sıra British Airways de aynı hatları iki gün boyunca durdurma kararı aldı.

Alman havayolu şirketi Lufthansa, İsrail’e ve İsrail'den yapılan uçuş iptallerinin 14 Ekim'e kadar uzatıldığını duyurdu. Bu uygulama, Austrian Airlines, Swiss Air, Brussels Airlines ve Eurowings gibi diğer Lufthansa grubuna bağlı havayolu şirketlerini de kapsıyor.

Devam Eden Başka İptaller

Öte yandan, Azerbaycan Hava Yolları (AZAL) da güvenlik tehditleri nedeniyle Bakü ile Tel Aviv arasındaki uçuşları askıya almış durumda. Macaristan’dan Wizz Air ve İspanya’nın Iberia hava yolu şirketleri de benzer güvenlik endişeleri sebebiyle uçuşlarını askıya aldı.

Türk Hava Yolları başta olmak üzere birçok uluslararası havayolu şirketi, Beyrut’ta bulunan Refik Hariri Havalimanı’na düzenlediği seferleri durdurma kararı aldı. Air France ise güvenlik durumunu gerekçe göstererek Beyrut’a uçuşlarını devam ettirmeyeceğini açıkladı ve 1 Ekim’e kadar iptallerin süreceğini belirtti.

Güvenlik Durumu ve Ölü Sayıları

İsrail ordusu, 23 Eylül sabahı itibarıyla Lübnan'a yönelik yüzlerce hava saldırısı gerçekleştirdi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, bu saldırılar sonucunda 50'si çocuk ve 95’i kadın olmak üzere toplam 558 kişinin hayatını kaybettiğini ve 1835 kişinin yaralandığını duyurdu.

Ülkede güney bölgelerinden başkent Beyrut ve kuzeyine doğru sürdürülen göç dalgaları devam ediyor. Lübnan Eğitim Bakanlığı, ülke genelinde eğitime ara verildiğini duyururken, İçişleri Bakanlığı da güney bölgelerdeki okulları, İsrail saldırıları sonucunda yerinden edilen vatandaşların barınması için açma kararı aldığını belirtti.