DOLAR
34,24 0,03%
EURO
37,45 0,2%
ALTIN
2.928,22 -0,03%
BITCOIN
2.146.587,17 0,49%

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Jüri Üyeleri Açıklandı

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde jüri üyeleri ve başkanı belli oldu. Ferzan Özpetek başkanlığında festival, 5-12 Ekim'de gerçekleştirilecek.

Yayın Tarihi: 27.08.2024 11:06
Güncelleme Tarihi: 27.08.2024 11:06

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Jüri Üyeleri Açıklandı

2023 Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Jüri Üyeleri Açıklandı

Bu yıl 5-12 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali çerçevesinde, Ulusal Uzun Metraj, Film-Yön, Ulusal Belgesel Film Yarışması ve Sinema Okulları Öğrenci Filmleri Yarışma bölümü için jüri üyeleri belirlendi.

Jüri Başkanı Ferzan Özpetek

Festivalin jüri başkanlığını 2018 yılında Yaşam Boyu Başarı Ödülü sahibi olan ünlü yönetmen ve yazar Ferzan Özpetek üstlenecek. Özpetek, festivalin sinemanın kültürel hafızasını koruyan önemli bir marka olduğunu vurgulayarak, "Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne hak ettiği değeri verebilmek için burada olmaktan dolayı heyecanlanıyorum." şeklinde konuştu.

Jüri Üyeleri

Özpetek'in önderliğinde jüri üyeleri olarak:

  • Deniz Göktürk Kobanbay
  • Gökçe Bahadır
  • İlker Kaleli
  • Melis Behlil
  • Melisa Önel
  • Mercan Dede

Bu yıl rekor başvuruyla karşılaşan Uzun Metraj Film Yarışması'nın kazananları bu jury tarafından belirlenecek.

Diğer Jüri Üyeleri

Film-Yön jürisinde senarist ve yönetmenlerden Ömer Uğur, Eylem Kaftan, Biket İlhan yer alırken; Ulusal Belgesel Film Yarışması jürisi gazeteci ve belgeselci Ahmet Yeşiltepe, yönetmen Jale İncekol ve akademisyen Doç. Dr. Nurdan Tümbek’ten oluşmaktadır.

Ulusal Kısa Film Yarışması jürisinde ise senarist, oyuncu ve yönetmen Derya Durmaz, Erdem Tepegöz ve Pınar Göktaş görev alacak. Ayrıca, Sinema Okulları Öğrenci Filmleri Yarışması bölümü için de yapımcı Aycan Çetin ve Mehmet Güleryüz jüri olarak görev yapacak.