Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Uluslararası Adalet Divanı İsrail'e Refah'ta sınıra insani yardım açmasını emretti! Dışişleri Bakanlığı: "Kararların yerine getirilmesini bekliyoruz"

Uluslararası Adalet Divanı, İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarını durdurmasına ve sınırı insani yardıma açmasına karar verdi. Dışişleri Bakanlığı kararı memnuniyetle karşıladı ve İsrail'in uluslararası hukuka uymasını talep etti.

Yayın Tarihi: 24.05.2024 19:46
Güncelleme Tarihi: 24.05.2024 19:46

Uluslararası Adalet Divanı İsrail'e Refah'ta sınıra insani yardım açmasını emretti! Dışişleri Bakanlığı: "Kararların yerine getirilmesini bekliyoruz"

Dışişleri: Divan’ın kararlarının İsrail tarafından süratle yerine getirilmesini bekliyoruz

Uluslararası Adalet Divanı (UAD), İsrail'in Gazze'de Refah'a yönelik saldırılarını durdurmasına ve Refah sınır kapısını insani yardımlara derhal açmasına karar verdi. Dışişleri Bakanlığı da bu kararı memnuniyetle karşılayarak İsrail'in uluslararası hukuka uymasını talep etti.

Refah'a Umut Işığı: UAD'dan Kesin Karar

UAD, İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarının uluslararası hukuka aykırı olduğuna ve derhal durdurulması gerektiğine hükmetti. Mahkeme ayrıca İsrail'i Refah sınır kapısını insani yardımlara derhal açmaya da zorladı. Bu karar, Refah halkı için umut ışığı oldu.

Dışişleri Bakanlığı: "Hukukun Üstünlüğü Savunulmalı"

Dışişleri Bakanlığı, UAD'nın kararını yazılı bir açıklama ile memnuniyetle karşıladı. Açıklamada, "Dünyada hiçbir ülke hukukun üstünde değildir. Divan'ın aldığı tüm kararların İsrail tarafından süratle yerine getirilmesini bekliyoruz. Bunu teminen, BM Güvenlik Konseyi'ni üzerine düşeni yapmaya davet ediyoruz." ifadelerine yer verildi.