DOLAR
33,98 0%
EURO
37,85 0%
ALTIN
2.822,96 0%
BITCOIN
1.969.877,01 0%

Ulaşıma ÖTV damgası! Haziran'dan bu yana 2. zam vatandaşın cebindekini aldı

Yapılan zamlar ile alakalı olarak açıklamalar da duyulmaya devam ediyor. Yeni yıl sonrasında taksi fiyatlarına yaplan zamlar sonrasında Temmuz ayında da yeni zam oranları açıklanmaya devam ediyor.

Yayın Tarihi: 11.07.2024 15:32
Güncelleme Tarihi: 11.07.2024 15:32

Ulaşıma ÖTV damgası! Haziran'dan bu yana 2. zam vatandaşın cebindekini aldı

Akaryakıt fiyatlarının artması başta olmak üzere maliyet fiyatlarının artması ulaşım ücretlerine de zam olarak yansıyor. Ulaşıma yapılan zam ülke genelindeki tüm ürün ve hizmetleri de etkiliyor. Özellikle de toplu ulaşıma zam olarak yansıyan maliyetler, taksi fiyatlarını da arttırabiliyor. Yapılan zamlar ile alakalı olarak açıklamalar da duyulmaya devam ediyor. Yeni yıl sonrasında taksi fiyatlarına yaplan zamlar sonrasında Temmuz ayında da yeni zam oranları açıklanmaya devam ediyor. 

İZMİR DE ULAŞIMA BİR AYDA 2. ZAM

Ancak İzmir'de taksi fiyatlarına geçtiğimiz ay sonuna doğru yapılan zam akabinde son dakika yeni bir zam uygulamasının devreye alındığı belirtilmiş bulunuyor. İzmir'de taksi ücretlere yapılan zam akabinde geçtiğimiz gün yeni bir zam uygulamasının devreye alındığı ortaya çıktı. UKOME tarafından alınan karar doğrultusunda indi bindiler 90 TL olurken, km başına ise 30 TL artış uygulamaıs devrede.  Bu durum, İzmir halkını ve ziyaretçilerini ciddi anlamda etkileyecek.

tl

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, zammın sebebi olarak artan maliyetleri belirtirken, son akaryakıta ÖTV güncellemesinin fiyatlara yansıtılması gerekliliğini belirtti. UKOME'nin önerisi üzerine belediyeye zam konusunda öneri sunduklarını belirten Anık, fiyatların revizeye girmesini sağladıklarını belirtti.

Diğer illere kıyasla İzmir'de taksimetre ücretlerinin diğer illere göre daha fazla seyrettiği gözler önüne seriliyor. Örneğin, Aksaray'da taksimetrenin açılış ücreti 30 lira, kilometre başına ücret 35 lira, bekleme ücreti saati 210 lira ve indi-bindi ücreti 140 lira olarakgüncellenmişti. Öte yandan Niğde'de de 75 TL olan açılış ücretinde km başına 30 TL olarak açıklanmıştı.  İzmir'de ulaşıma yapılan zamlar vatandaşın cebini önemli ölçüde etkileyeceğe benziyor. Ulaşım taksi kullanan vatandaşın alternatif araçlara yönelim sağlayacağı gözler önüne serilirken, artan maliyetlerin taşıma masraflarını da arttıracağı tahmin ediliyor.