DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.155.779,17 -0,15%

Ukrayna, Rus Cephaneliklerine İki Saldırı Düzenledi

Ukrayna, Krasnodar ve Tver bölgelerindeki Rus cephaneliklerine insansız hava aracıyla saldırı düzenledi. Patlamalar yaşandı, tahliyeler yapılıyor.

Yayın Tarihi: 21.09.2024 18:49
Güncelleme Tarihi: 21.09.2024 18:49

Ukrayna, Rus Cephaneliklerine İki Saldırı Düzenledi

Ukrayna, Rus Cephaneliklerine Hava Saldırısı Düzenledi

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, gece saatlerinde düzenledikleri operasyonla Rusya'nın Krasnodar ve Tver bölgelerindeki iki önemli cephaneliği hedef aldı.

Saldırının Detayları

Gerçekleştirilen saldırılar, Telegram üzerinden yapılan bir duyuruyla kamuoyuna bildirildi. Açıklamada, özellikle Krasnodar bölgesindeki Tihoretsk şehrindeki mühimmat deposunun, Rus ordusunun en büyük üç cephaneliğinden biri olduğu vurgulandı. Bu cephanelikte, Kuzey Kore'den temin edilen mühimmatların da bulunduğu iddia edildi.

Ayrıca, saldırı sırasında mühimmat deposunu koruyan radar sisteminin de hedef alındığı ifade edildi.

Tver Bölgesindeki Operasyon

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), Tver bölgesindeki başka bir mühimmat deposuna da saldırı düzenlendiğini bildirdi. Açıklamada, "Tver bölgesinin Oktyabrskiy yerleşim yeri yakınındaki 23. cephanelikte yangın ve patlamalar yaşandı" denildi.

Rusya'nın Yanıtı

Rusya'nın Krasnodar Bölgesi Valisi Veniamin Kondratyev, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın Tihoretsk'teki insansız hava aracı (İHA) saldırısında bir mühimmat deposunda yangın çıktığını ve patlamaların yaşandığını belirtti. Olay yerinde itfaiye ekiplerinin çalışmalara devam ettiğini belirten Kondratyev, Tihoretsk'te 1200 kişinin tahliye edildiğini ve mevcutta yaralı veya ölü bulunmadığını açıkladı.