DOLAR
34,25 -0,03%
EURO
37,61 0,02%
ALTIN
2.917,44 0,08%
BITCOIN
2.162.288,59 -0,88%

Ukrayna Ordusu Kırım'daki Rus Petrol Deposunu Hedef Aldı

Ukrayna ordusu, Kırım'daki Feodosiya'daki Rus petrol deposuna başarılı bir saldırı düzenledi.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 11:04
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 11:04

Ukrayna Ordusu Kırım'daki Rus Petrol Deposunu Hedef Aldı

Ukrayna Ordusundan Kırım’a Saldırı

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Feodosiya'da bulunan bir deniz petrol deposuna başarılı bir hava saldırısı gerçekleştirdi. Bu saldırı, Rusya’nın yasa dışı ilhak ettiği Kırım topraklarında bulunan stratejik bir tesisi hedef aldı.

Yangın Çıktı ve Stratejik Tesis Zarar Gördü

Ukrayna Ordusu, saldırı sonrasında petrol deposunun yakınında büyük bir yangın çıktığını bildirdi. Açıklamada, saldırılan terminalin, Kırım'da Rus ordusunun ihtiyaç duyduğu petrol ürünlerinin aktarımı açısından kritik bir öneme sahip olduğu vurgulandı.

Kiev’e Füze Saldırısı Düzenlendi

Diğer yandan, Kiev Şehri Askeri İdare Başkanı Sergey Popko, Telegram üzerinden yaptığı duyuruda, sabah saatlerinde Rus ordusunun başkent Kiev’e füze saldırısı düzenlediğini açıkladı. Rus MİG-31K bombardıman uçağından Kh-47M2 "Kinjal" füzelerinin fırlatıldığını belirten Popko, mermilerin şehrin Solomyansk ve Holosiyvka ilçelerine düştüğünü ifade etti.

Kiev Belediye Başkanı'ndan Açıklama

Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, Telegram üzerinden yaptığı paylaşımda, füze parçalarının birkaç ilçede patladığını ve yaralı olup olmadığına dair çalışmaların sürdüğünü aktardı. Ayrıca, Kiev Şehri Askeri İdaresi, Rusların daha önce gece saatlerinde insansız hava araçlarıyla da saldırıda bulunduğunu açıkladı.

Donetsk Bölgesindeki Çatışmalar

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı, son 24 saatte Ukrayna genelinde 141 çatışma yaşandığını bildirdi. En yoğun çatışmaların Donetsk bölgesinde meydana geldiği ve Rus ordusunun Pokrovsk ve Kurakhiv şehirleri yönünde ilerlemeye çalıştığı ifade edildi.