DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.159.802,04 -0,83%

TURYİD Başkanı'ndan Restoranlara Fiyat Artırmama Çağrısı

Kaya Demirer, restoranların fiyat artışlarını engellemesi gerektiğini belirtti ve tedarikçilere de destek çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 10.09.2024 20:10
Güncelleme Tarihi: 10.09.2024 20:10

TURYİD Başkanı'ndan Restoranlara Fiyat Artırmama Çağrısı

TURYİD Başkanı'ndan Önemli Açıklamalar

TÜketici Yönlendirme ve Restoran İlişkileri Derneği (TURYİD) Başkanı Kaya Demirer, Para Gündem programında önemli mesajlar verdi. Demirer, restoranların fiyat artırmama yönünde adım atmasını istemekte. Konuşmasında, "Türk mutfağının zenginliğini yaşatmalıyız, bu nedenle gittiğiniz yerlerle bu konuları tartışmalısınız," ifadelerini kullandı.

Tedarikçilerden Destek Talebi

Demirer, tedarikçilerin de fiyat artışlarına karşı sorumluluk alması gerektiğini vurguladı. "Sadece et veya süt tedarikçileri değil, tüm tedarikçi zinciri, bu zor dönemlerde dayanışma göstermeli. Bu yapı, benim işim düşünceye düştüğünde etkileniyoruz," diyerek tedarikçilerin iş süreçlerindeki önemine dikkat çekti.

Yıl Sonuna Kadar Sabit Fiyatlar

Yıl sonu için fiyat artışlarının engellenmesine dair bir çağrı yaptığını belirten Demirer, "Eğer 2025 yılı için hazırlanan Orta Vadeli Program’ı (OVP) dikkate alırsak, restoranların fiyatları zaten tehlike sınırını geçmiş durumda. Alım gücünün artması durumunda, fiyatların daha makul hale gelmesi mümkün," değerlendirmesinde bulundu.

Misafir Sayısında Düşüş Yaşanmakta

Demirer, restoranlardaki misafir sayısında belirgin bir azalma yaşandığını bildirerek, "İlk 8 ayda, geçen yıla göre yüzde 20’ye varan bir düşüş var. Eğer bu düşüşü durdurmak istiyorsak, fiyatları sabit tutmalıyız," şeklinde konuştu. Güçlü tedarik zincirinin sürdürülebilirliği için fiyatların kontrol altında tutulması gerektiğini yineledi.

Demirer, "Eğer bu dönemde dayanışma göstermezsek, misafir sayısında daha büyük bir düşüş ile karşılaşırız," diyerek son sözlerini tamamladı.