DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.147.120,46 -0,23%

TÜRKÖK Projesi ile 1 Milyon Kök Hücre Bağışçısı Ulaşıldı

Türk Kızılay, TÜRKÖK projesi kapsamında 1 milyonu aşkın kök hücre bağışçısına ulaştı. Sağlık için önemli adımlar atılıyor.

Yayın Tarihi: 21.09.2024 11:42
Güncelleme Tarihi: 21.09.2024 11:42

TÜRKÖK Projesi ile 1 Milyon Kök Hücre Bağışçısı Ulaşıldı

TÜRKÖK Projesi Besleniyor

Türk Kızılay, Sağlık Bakanlığı ortaklığıyla yürütülen Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi (TÜRKÖK) projesinde önemli bir başarıya imza attı. Proje kapsamında, 1 milyonu aşkın kök hücre bağışçısı adayı kaydedildi.

Kök Hücre Bağışçılığı Neden Önemlidir?

TÜRKÖK projesi, kök hücre bağışçı adaylarının kaydının yanı sıra eşleşme ve nakil süreçlerinin takibi gibi görevleri üstleniyor. Bugüne kadar kök hücre tedavisine ihtiyaç duyan hasta sayısı, 1 milyon 166 kişiye ulaştı. Kök hücre nakli, halk arasında kemik iliği nakli olarak da bilinir. Bu tedavi, kemik iliği kanserleri, lenfomalar, organ kanserleri ve kalıtsal hastalıklar gibi pek çok ciddi sağlık sorununun tedavisinde kritik bir rol oynuyor.

Dünya Kemik İliği Bağışçıları Günü

Her yıl eylül ayının üçüncü cumartesi günü kutlanan Dünya Kemik İliği Bağışçıları Günü, halkında farkındalık yaratmak için önemli bir fırsat oluşturuyor. Bu özel gün vesilesiyle Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, bu anlamlı katkı için 1 milyonu aşkın kök hücre bağışçısına teşekkür etti.

Yılmaz, "Kök hücre bağışı, lösemi hastası bir çocuğun veya kalıtsal bir hastalığı olan bir gencin yaşam umududur. Türk Kızılay olarak, sağlıklı her bireyi kök hücre bağışı için kan örneği vermeye davet ediyoruz," şeklinde konuştu.

Kök hücre bağışı hakkında daha fazla bilgi almak için www.kanver.org adresini ziyaret edebilirsiniz.