DOLAR
34,23 0,08%
EURO
37,62 0,18%
ALTIN
2.919,65 -0,07%
BITCOIN
2.129.180,15 0,39%

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı'nın Olimpiyat Altın Hedefi

Mehmet Akif Üstündağ, A Kadın Voleybol Takımı'nın altın madalya hayalini duyurdu.

Yayın Tarihi: 01.08.2024 14:27
Güncelleme Tarihi: 01.08.2024 14:27

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı'nın Olimpiyat Altın Hedefi

Mehmet Akif Üstündağ'dan Olimpiyat Altın Hedefi

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları C Grubu ikinci maçında Dominik Cumhuriyeti'ni 3-1 yenerek önemli bir galibiyet elde etti. Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, maç sonrası yaptığı açıklamada, ekip olarak olimpiyat kürsüsünde yer almak için gerekli mücadeleyi verdiklerinin altını çizdi.

Bir Başarı Hikâyesi

South Paris Arena'da gerçekleşen karşılaşmanın ardından AA muhabirine konuşan Üstündağ, milli takımın geriye düştüğü anlarda bile büyük bir karakter gösterdiğini belirtti. Özellikle Hollanda karşısında 2-0 geride kalmalarına rağmen mükemmel bir geri dönüş yaparak maçı 3-2 kazandıklarını hatırlatan Üstündağ, "Bugün de ilk seti kaybetmemize rağmen baskı altından kurtulup galibiyetle tamamladık," dedi.

Kendine Güvenen Bir Takım

Üstündağ, A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın hedefinin altın madalya olduğunu ve tüm Türkiye'nin bu başarıyı hak ettiğini söyledi. "Kürsüde altın, gümüş ve bronz var. Biz o kürsüyü hak ettikten sonra altın madalya neden olmasın?" diyerek 2024 Paris Olimpiyatları'ndan beklentileri doğrultusunda taraftarlara da teşekkür etti.

Yolun Başındayız

Federasyon başkanı, "Daha yolun başındayız. İnşallah çeyrek final, yarı final ve final oynayacağız," dedi. Üstündağ, takımın maçlarını sabah saat 09.00'da oynamasını da ilginç bulduğunu ve oyuncuların alışması için antrenörlerin çaba gösterdiğini belirtti.

Taraftarlara Çağrı

Voleybolseverlere seslenen Üstündağ, "Rabbim emeklerimizi boşa çıkarmasın. İnsanlarımız voleybolu ve 'Filenin Sultanları'nı sevmekten vazgeçmesinler," diyerek sözlerini tamamladı.