DOLAR
34,14 -0,12%
EURO
37,96 0,38%
ALTIN
2.881,92 -0,27%
BITCOIN
2.163.819,16 -0,36%

Türkiye'nin İsrail'in Lübnan Saldırılarına Tepkisi

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarına sert tepki gösterdi.

Yayın Tarihi: 23.09.2024 21:35
Güncelleme Tarihi: 23.09.2024 21:35

Türkiye'nin İsrail'in Lübnan Saldırılarına Tepkisi

Türkiye'den İsrail'in Lübnan'a Yönelik Saldırılara Tepki

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Lübnan'ı hedef alan hava saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "İsrail’in Lübnan'ı hedef alan saldırıları, İsrail’in tüm bölgeyi kaosa sürükleme çabasının yeni bir aşamasıdır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın Detayları

Bakanlık, bir yönüyle bölgedeki uluslararası toplumun da uyanık kalması gerektiğini vurgulayarak, "İsrail’e kayıtsız şartsız destek veren ülkeler, İsrail Başbakanı'nın siyasi çıkarları uğruna kan dökmesine yardım etmektedirler," şeklinde bir eleştiride bulundu.

Uluslararası Toplumun Rolü

Yazılı açıklamada ayrıca, başta Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi olmak üzere, uluslararası barış ve güvenliği korumakla görevli tüm kuruluşların gerekli önlemleri acilen almasının şart olduğu belirtildi.

Gözlemler ve Son Durum

Lübnan Sağlık Bakanlığı, bugünkü saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 356'ya ulaştığını, bunlar arasında 24 çocuğun ve 42 kadının bulunduğunu belirtti. Yaralı sayısının ise 1246'ya çıktığını kaydetti. Ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut ve kuzeyine doğru büyük bir göç dalgası gözlemleniyor.

Eğitim ve Barınma Durumu

Lübnan Eğitim Bakanlığı, ülke genelinde eğitime ara verildiğini açıkladı. Aynı zamanda, Lübnan İçişleri Bakanlığı, güneydeki okulların, İsrail saldırıları nedeniyle yerinden edilen vatandaşlar için barınma alanı olarak kullanılacağını duyurdu.