DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.150.983,09 -0,41%

Türkiye'nin ASEAN ile Jeostratejik İşbirliği Vurgusu

Milli Savunma Bakanı Güler, ASEAN ülkeleri ile işbirliği alanlarını genişletmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Yayın Tarihi: 20.09.2024 21:53
Güncelleme Tarihi: 20.09.2024 21:53

Türkiye'nin ASEAN ile Jeostratejik İşbirliği Vurgusu

Türkiye'nin ASEAN ile İşbirliği

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ASEAN üyesi ülkelerin büyükelçilerini kabulünde önemli açıklamalar yaptı. Güler, Türkiye'nin üç kıtayı birbirine bağlayan jeostratejik konumunun altını çizerek, "Türkiye, Avrupa, Asya, Balkanlar, Kafkasya, Orta Doğu, Akdeniz ve Karadeniz ile bağlantılı çok önemli bir konumda." ifadesini kullandı.

Yeni İşbirliği Fırsatları

Bakan Güler, ASEAN ülkeleri ile deniz güvenliği, terörle mücadele, askeri tıp ve barışı koruma operasyonları gibi alanlarda işbirliği yapma umudunu dile getirerek, "Bu alanlarda birlikte çalışmayı arzu ediyoruz," dedi.

İkili İlişkilerin Derinleştirilmesi

Güler, Türkiye'nin ASEAN ülkeleriyle olan ilişkilerini güçlendirmeye yönelik adımları ifade ederken, "Endonezya ile yaptığımız işbirliği, Filipinler'deki ortak projeler ve Malezya ile olan ilişkilerimiz büyük öneme sahiptir," şeklinde konuştu.

Öne Çıkan Ülkeler

Tayland Başbakanı'na tebriklerini ileten Güler, "Vietnam ile savunma sanayisi alanında işbirliği imkanlarımız mevcut," diyerek, diğer ülkelerle olan stratejik ortaklıkları da vurguladı.

Bakan Güler, ASEAN ile Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlenmesinin, hem bölgesel hem de küresel işbirliğine katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.