DOLAR
34,23 0,08%
EURO
37,62 0,18%
ALTIN
2.919,65 -0,07%
BITCOIN
2.125.147,67 0,58%

Türkiye'nin 2024 Avrupa Şampiyonası'nda gruptan çıkma senaryoları ve muhtemel rakipleri

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası F Grubu'nda mücadele eden A Milli Takım, Çekya karşısında 1 puan alarak gruptan çıkabilir. Detaylar ve olası rakipler hakkında bilgi için haberimizi okuyun.

Yayın Tarihi: 23.06.2024 16:17
Güncelleme Tarihi: 23.06.2024 16:17

Türkiye'nin 2024 Avrupa Şampiyonası'nda gruptan çıkma senaryoları ve muhtemel rakipleri

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası F Grubu'nda mücadele eden A Milli Takım, grup aşamasındaki son maçını Çekya ile oynayacak. Grupta 3 puana sahip olan Türkiye, bu maçtan 1 puan alarak grubu 2. sırada bitirme şansına sahip. Bu senaryoda, A Milli Takım, D Grubu'nun lideriyle eşleşecek.

F Grubu'nda 6 puana yükselen Portekiz, Türkiye’ye ikili averajda üstünlük sağladığı için grubu lider bitirmeyi garantiledi. Son maçlarda Türkiye, Çekya ile karşılaşacakken, Portekiz ise Gürcistan ile mücadele edecek. Türkiye, Çekya karşısında 1 puan alması durumunda grubu 2. sırada tamamlayacak ve diğer maçın sonucuna bakmaksızın son 16 turuna kalacak.

GRUPTAN ÇIKMA SENARYOLARI

A Milli Takım, Çekya'dan 1 puan alması halinde ikili averajda Gürcistan'a üstünlük sağladığı için diğer maçın sonucuna bakmaksızın grubu 2. sırada tamamlayacak. Bu durumda Türkiye, D Grubu'nu lider bitiren takım ile eşleşecek. D Grubu'nda Hollanda, Fransa ve Avusturya'nın liderlik şansı bulunuyor. A Milli Takım, grubu 2. sırada tamamlarsa son 16 turu karşılaşmasını 2 Temmuz'da Leipzig'de oynayacak.

EN İYİ 3.'LÜK İHTİMALİ

Türkiye, Çekya'ya mağlup olursa en iyi 3. olma ihtimali bulunuyor. Bu durumda, Portekiz-Gürcistan maçının sonucu ve diğer gruplardaki durum belirleyici olacak. Türkiye, Çekya'ya kaybedip Gürcistan da Portekiz karşısında galip gelemezse en iyi 3. olması için diğer gruplardaki tabloya bakılacak. Türkiye, 3 puan ve averajıyla 6 gruptaki en iyi dört 3'üncüler arasına girmesi halinde B Grubu'nun ya da C Grubu'nun lideri ile eşleşecek.

MUHTEMEL RAKİPLER

B Grubu'nda iki maçını da kazanan İspanya, grubunu lider tamamlamayı garantiledi. Bu ihtimalin gerçekleşmesi halinde Türkiye ile İspanya 30 Haziran'da Köln'de karşı karşıya gelecek. C Grubu'nda ise son maçlar öncesinde 4 puana sahip İngiltere ile 2'şer puanı bulunan Danimarka ve Slovenya'nın liderlik şansı sürüyor. Türkiye, en iyi dört 3. arasına girip C Grubu'nun lideri ile eşleşirse 30 Haziran'da Gelsenkirchen'de son 16 turu maçına çıkacak.

A Milli Takım, Çekya karşısında 1 puan alarak gruptan çıkma şansını büyük ölçüde garantileyecek. Ancak mağlubiyet halinde Gürcistan-Portekiz maçının sonucuna göre en iyi 3. olma ihtimali bulunuyor. Türkiye, son maçını Çekya'ya karşı kaybederse ve Gürcistan da Portekiz'i yenerse turnuvaya veda edecek.

Türkiye, diğer gruplarda son maçlar tamamlandıktan sonra Çekya ile karşılaşacağı için son durumu görerek sahaya çıkma avantajına sahip olacak. Bu stratejik avantaj, takımın en iyi sonucu elde etmesi için önemli bir fırsat sunuyor.