DOLAR
34,26 0,08%
EURO
37,38 0,38%
ALTIN
2.922,33 0,2%
BITCOIN
2.260.948,46 -5,28%

Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi İki Ödül Kazandı

İş ve sanat dünyasında iki ödül kazanan Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi, birinci yılını kutlamaya hazırlanıyor.

Yayın Tarihi: 14.10.2024 21:29
Güncelleme Tarihi: 14.10.2024 22:34

Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi İki Ödül Kazandı

Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi İki Ödül Kazandı

Açılışının birinci yıl dönümünü kutlamaya hazırlanan Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi, iş ve sanat dünyasından iki farklı ödül kazandı. Müze, 21. Uluslararası İş Ödülleri'nde Kurumsal Sosyal Sorumluluk alanında "Stevie Ödülü" ile onurlandırıldı. Bu yıl 62 ülkeden 3 bin 600'den fazla adayın değerlendirildiği bu prestijli etkinlikte kazananlar, dünya çapındaki 300'den fazla sektör profesyonelinin puanlaması ile belirlendi.

Wallace Hartley Ödülleri'nde Başarı

Bunun yanı sıra, Dünya Sanat Günü kapsamında düzenlenen "Wallace Hartley" Ödülleri'nde, müze "2024 Sanat Kurumu Ödülü" ile ödüllendirildi. Bu ödül, Türk sanatçılarına sunduğu imkanlar ve müze koleksiyonunu kalıcı bir hale getirip kitaplaştırması sebebiyle verildi.

Müze Hakkında Kısa Bilgi

1900'lerin başında birçok aileye ve iş yerine ev sahipliği yapmış olan tarihi Boudouy Apartmanı, 29 Ekim 2023 itibarıyla Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi olarak kapılarını açtı. İstiklal Caddesi No. 144 adresindeki müze, modern bir restorasyon ile ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Giriş katında bulunan kafe ve müze dükkanı ile entegre bir alan sunan müzede; 5. ve 4. katlar kalıcı sergilere, 3. ve 2. katlar ise süreli sergilere ev sahipliği yapıyor.

Sergi ve Etkinlikler

Müze ayrıca çok amaçlı kullanılan BlackBox Salonunda çeşitli etkinlikler ve çocuklar için ücretsiz atölyeler düzenlemektedir. Türkiye İş Bankası Sanat Eserleri Koleksiyonu, 2 bin 700 civarında esere ev sahipliği yaparken, burada Osman Hamdi Bey, Şeker Ahmet Paşa ve Hoca Ali Rıza gibi önemli sanatçıların eserleri sergilenmektedir.

Açıldığı günden bu yana geniş bir sanatsever kitlesine ulaşan müze, geçmiş mart ayında MUSE Awards'ta da "yaratıcılık" alanında altın, "tasarım" alanında gümüş ödül kazanmıştı. Daha fazla bilgi ve detay için issanat.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

 Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi, bu yıl iş dünyasından "Stevie Ödülü"nü, Dünya Sanat Günü...

Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi, bu yıl iş dünyasından "Stevie Ödülü"nü, Dünya Sanat Günü "Wallace Hartley" Ödülleri'nde ise "2024 Sanat Kurumu Ödülü"nü aldı.