DOLAR
34,23 0%
EURO
37,62 0%
ALTIN
2.919,65 0%
BITCOIN
2.149.789,32 -1,72%

Türkiye Innovation Week 2024'e Geri Sayım Başladı

TIW24, girişimciliğin gelişimini ve Türkiye'nin inovasyon ekosistemini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Yayın Tarihi: 06.10.2024 11:05
Güncelleme Tarihi: 06.10.2024 13:47

Türkiye Innovation Week 2024'e Geri Sayım Başladı

Türkiye Innovation Week 2024 İçin Hazırlıklar Devam Ediyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Kutlu Karavelioğlu, Türkiye Innovation Week 2024 etkinliğinin önemine dikkat çekerek, "Türkiye'nin gelişmesi girişimciden, girişimciliğin gelişmesi inovasyondan geçiyor," dedi.

Etkinlik Detayları

Ticaret Bakanlığının desteğiyle, TİM ev sahipliğinde düzenlenecek etkinlik, 10 Ekim 2024 tarihinde Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek. Etkinliğin bu yılki ana teması, "Out of the Box: Human, Culture, Model" olarak belirlendi.

Girişimcilik Ekosistemine Katkı

Kutlu Karavelioğlu, girişimci sayısının arttığı ülkelerde teknolojinin daha hızlı geliştiğini belirterek, bu etkinlikler sayesinde gençlerin inovasyon süreçlerine etkin katılımını sağlamak için çalıştıklarını ifade etti. "Bu düşünce biçimini yaygınlaştırmak ve inovatif çözümler üretmek için gerekli eğitimler ve platformlar üzerinde duruyoruz," dedi.

TIW24 Kapsamında İş Fırsatları

Etkinlikte, girişimciler için özel alanlar ve mentor oturumları planlandığını söyleyen Karavelioğlu, "InnovaZone alanında, girişimciler, yatırımcılar ve sektördeki önemli aktörler buluşacak. Katılımcılar, büyük ölçekteki girişimlerin yanı sıra farklı örneklerin hikayelerini dinleyip mentor bilgileri alabilecek," dedi.

Büyüyen Ekosistem

Karavelioğlu, TİM-TEB Girişim Evleri aracılığıyla 2 binden fazla girişimciye destek verdiklerini ve girişimcilere toplamda 1 milyar 154 milyon lira yatırım kazandırdıklarını belirtti. Ayrıca, İnovaTİM ekosisteminin 72 ilde faaliyet göstererek gençlere inovasyon alanında bilgi sunduğunu ve 3 bin öğrencinin aktif olduğunu kaydetti.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Kutlu Karavelioğlu, TIW24'e nasıl...

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Kutlu Karavelioğlu, TIW24'e nasıl hazırlandıklarını ve girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi için yıl boyunca yaptıklarını anlatmak üzere basın mensuplarıyla bir araya geldi.