DOLAR
34,25 -0,03%
EURO
37,63 -0,01%
ALTIN
2.919,2 0,02%
BITCOIN
2.157.646,3 -0,65%

Türkiye İMSAD'dan Dünya Konut Günü Mesajı

Türkiye İMSAD, Dünya Konut Günü'nde sürdürülebilir yapı dönüşümüne vurgu yaptı ve önemli projeleri açıkladı.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 14:07
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 14:07

Türkiye İMSAD'dan Dünya Konut Günü Mesajı

Türkiye İMSAD'dan Dünya Konut Günü Açıklaması

Tayfun Küçükoğlu: Ülkemizin yapı dönüşüm kapasitesi ve teknolojisine sahibiz.

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, Dünya Konut Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, dünyamızın geleceği için çevre dostu ve akıllı kentler oluşturmanın öneminin arttığını vurguladı. Küçükoğlu, nüfus artışı ve göç hareketlerinin kentleşme oranını hızlandırdığını belirtti.

Kaynakların Etkili Kullanımı Önem Kazanıyor

Küçükoğlu, "Bu noktada, kaynakların azalması gerçeğiyle karşı karşıyayız. Dolayısıyla, kaynakların akılcı ve etkin kullanımı gelecek açısından kritik bir öneme sahip. Bu sebeple, binalarda sürdürülebilir malzemelere olan talep artıyor," dedi. Ayrıca, Türkiye'nin yapı dönüşüm kapasitesinin yüksek olduğuna dikkat çekti.

Yeşil Mutabakat Rehberi Hazırlandı

Tayfun Küçükoğlu, sürdürülebilir inşaat faaliyetlerinin gelişimine katkıda bulunmak için yaptıkları çalışmalara değinerek, "Yeşil Mutabakat sürecinde inşaat malzemesi sektörüne rehber olacak bir çalışmayı tamamladık. 'İnşaat Malzemeleri Sanayisinde Yeşil Dönüşüm için Ar-Ge ve İnovasyon Rehberi' sektörümüz için önemli bir kaynak olacaktır," ifadelerini kullandı.

1,5 Milyon Konut Depreme Dayanıklı Hale Gelecek

Küçükoğlu, 6 Şubat depremlerinin ardından Türkiye’deki konut ihtiyacının arttığını ve kentsel dönüşümün öncelikli hale geldiğini belirtti. "Yarısı Bizden" ve "Yerinde Dönüşüm" gibi kampanyaların başlatıldığını dile getiren Küçükoğlu, sadece İstanbul’da 600 bin, toplamda 1,5 milyon riskli konutun depreme dayanıklı hale getirileceğini açıkladı. "Türkiye genelinde orta vadede dönüştürülmesi gereken 7 milyona yakın yapı olduğunu unutmamalıyız. Binalarımızın dönüşüm süreçlerinde şehirlerimizi çağdaş ve enerji verimliliğine uygun hale getirmeye özen göstermeliyiz," şeklinde konuştu.