DOLAR
34,13 0,02%
EURO
38,1 -0,31%
ALTIN
2.901,97 -0,63%
BITCOIN
2.157.586,34 0,26%

Türkiye ile Hong Kong Arasında Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşması İmzalandı

Türkiye ve Hong Kong arasında çifte vergilendirmeyi önlemek amaçlı anlaşma imzalandı.

Yayın Tarihi: 24.09.2024 15:58
Güncelleme Tarihi: 24.09.2024 15:58

Türkiye ile Hong Kong Arasında Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşması İmzalandı

Türkiye ve Hong Kong'dan Tarihi Anlaşma

Türkiye ile Hong Kong Özel Yönetim Bölgesi arasında "Gelir Üzerinden Alınan Vergilerde Çifte Vergilendirmeyi Önleme ve Vergi Kaçakçılığı ile Vergiden Kaçınmaya Engel Olma Anlaşması" imzalandı.

Anlaşmanın Detayları

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yapılan açıklamada, anlaşmanın Türkiye adına GİB Başkanı Bekir Bayrakdar ve Hong Kong Hükümeti adına Mali Hizmetler ve Hazine Bakanı Christopher Hui tarafından imzalandığı belirtildi.

Yatırımcılar İçin Yeni Fırsatlar

Hong Kong'da gerçekleşen bu anlaşma, her iki ülke yatırımcıları açısından Türkiye ile Hong Kong'un daha cazip hale gelmesini amaçlıyor. Anlaşma onaylandıktan sonra yürürlüğe girecek ve kazanç unsurları itibarıyla, gelirin hangi ülkede vergilendirileceği ile ilgili düzenlemeleri içerecek.

Çifte Vergilendirme ve Bilgi Paylaşımı

Gelirin iki ülkede de vergilendirilmesi durumunda çifte vergilendirmenin nasıl önleneceği konusunda da netlik sağlanacak. Ayrıca, gelirin elde edildiği ülkenin vergilendirme hakkı, kar payı, faiz ve gayrimaddi hak bedellerinde belirli oranlarla sınırlanacak.

Veri Değişimi ile Vergi Kaybı ve Kaçağıyla Mücadele

Anlaşmada yer alan bilgi değişimi maddesiyle, iki ülkenin vergi kayıp ve kaçağı ile daha etkili bir şekilde mücadele etmesi hedefleniyor.

Türkiye'nin Anlaşma Sayısı 102’ye Ulaştı

Bu anlaşma ile Türkiye'nin çifte vergilendirmeyi önleme anlaşmalarının sayısı 102'ye yükseldi. Bu anlaşmalardan 91'i ise yürürlüğe girmiştir.