DOLAR
34,11 -0,07%
EURO
38,15 0,01%
ALTIN
2.913,9 0,08%
BITCOIN
2.186.266,45 0,16%

Türkiye Hentbol Federasyonu Sponsorluk Gelirlerine Dair Açıklamada Bulundu

THF, sponsorluk gelirlerinin dönemsel olarak hesaplara aktarıldığını ve hesapların denetlendiğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 24.09.2024 11:04
Güncelleme Tarihi: 24.09.2024 11:04

Türkiye Hentbol Federasyonu Sponsorluk Gelirlerine Dair Açıklamada Bulundu

Türkiye Hentbol Federasyonu'ndan Önemli Açıklama

Türkiye Hentbol Federasyonu (THF), sponsorluk gelirlerinin belirli dönemlerde federasyon hesaplarına aktarıldığını ve bu sürecin şeffaf bir şekilde denetlendiğini duyurdu.

Genel Kurul Öncesi Bilgilendirme

27 Eylül'de gerçekleştirilmesi planlanan 6. olağan seçimli genel kurul ile 7. olağan mali genel kura sayılı günler kaldığı belirtilen THF, bazı adayların federasyonun iş süreçlerine yönelik açıklamalarının yanlış algı oluşturduğunu ifade etti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Zaman zaman adaylar tarafından federasyonumuzun iş süreçlerine yönelik, kuruma ait verileri çarpıtmak yoluyla, sadece kıymetli delegelerimiz üzerinde negatif algı oluşturmak amaçlı olduğu düşünülen açıklamalarda bulunulmaktadır. Bunlardan biri de sponsorluk gelirlerimize ilişkin finansman ve muhasebe süreçlerimize yönelik yapılmıştır."

Sponsorsuz gelirlerin, bu yılın son çeyreği itibarıyla, liglerin ve milli takım maçlarının başladığı dönemde THF’nin resmi muhasebe kayıtlarına gireceği vurgulandı.

Şeffaflık Vurgusu

Açıklamada ayrıca, "Federasyonumuzun hesapları şeffaf bir biçimde tüm yetkili makamlar tarafından denetlenmektedir." ifadesi kullanılarak, mali süreçlere dair güven duyulması gerektiği belirtildi.