DOLAR
34,11 -0,29%
EURO
38,04 0,03%
ALTIN
2.864,51 -1,34%
BITCOIN
2.155.052,16 -0,17%

Türkiye Güvenliği İçin Afet Okulu Projesi Başladı

Türkiye Acil Tıp Derneği, afet yönetimini güçlendirmek için 10 ilde eğitimler düzenliyor.

Yayın Tarihi: 20.09.2024 13:24
Güncelleme Tarihi: 20.09.2024 13:24

Türkiye Güvenliği İçin Afet Okulu Projesi Başladı

Türkiye Acil Tıp Derneğinden Yeni Eğitim Projesi

Türkiye Acil Tıp Derneği, afet sonrası sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi amacıyla "Afet Okulu" projesini hayata geçirdi. Projenin ilk eğitimi İstanbul'da gerçekleştirildi.

Proje Hakkında Bilgiler

Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Bülent Erbil, bu projenin Kahramanmaraş merkezli depremlerle başladığını belirtti. Erbil, "Bu eğitimleri Türkiye’nin 10 iline götüreceğiz. Her ilde ayrı ayrı yapılacak. Üç yıllık bir plan dahilinde uygulamalar gerçekleştirilecek. İlk yıl acil tıp uzmanları, ikinci yıl diğer uzmanlık alanları, üçüncü yıl ise sivil toplum kuruluşları (STK) için eğitim planladık." dedi.

Acil Tıp Uzmanları İçin Eğitimler

Erbil, depremin ilk anlarından itibaren acil tıp uzmanlarının ve diğer sağlık çalışanlarının sahada aktif rol aldığını ifade ederek, "Bu deneyimlerimizi acil tıp uzmanlarına ve doktorlara ulaştırmayı planlıyoruz." şeklinde konuştu.

Literatür Paylaşımı

Derneğin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Funda Karbek Akarca, kapsamlı bir afet tıbbi yönetim kursu düzenlediklerini ve hem teorik hem de pratik eğitimler sunacaklarını ifade etti. Akarca, "Afetle ilgili tüm güncel literatürü acil tıp uzmanlarıyla paylaşmayı hedefliyoruz." dedi.

Uzun Süreli Bir Proje

Türkiye Acil Tıp Derneği Afet Komisyonu Temsilcisi Prof. Dr. Serkan Yılmaz, "Afet Okulu"nun Türkiye genelinde ilk adımlarının atıldığını ve devamlılık göstermesinin amaçlandığını belirtti.