DOLAR
34,09 -0,07%
EURO
38,19 -0,06%
ALTIN
2.915,02 0,06%
BITCOIN
2.184.823,93 0,19%

Türkiye'den İsrail'in Suçlamalarına Sert Cevap

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Cumhurbaşkanı'na yönelik ithamlarını suçluluk psikolojisi olarak değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 24.09.2024 17:37
Güncelleme Tarihi: 24.09.2024 17:37

Türkiye'den İsrail'in Suçlamalarına Sert Cevap

Türkiye'nin Tepkisi

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Başbakanlık ofisinin sosyal medya paylaşımlarına yanıt verdi. Bakanlık, "İsrail'in Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik ithamları, esasen suçluluk psikolojisinin tezahüründen başka bir şey değildir," dedi.

İsrail'in Uluslararası Mahkemelere Yönelik Çabaları

Yazılı açıklamada, Türkiye'nin, İsrail ve destekçilerinin uluslararası mahkemeleri itibarsızlaştırma çabalarını dikkatle izlediği vurgulandı. Binyamin Netanyahu'nun Suçları

Bakanlık, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve hükümetinin, işlediği suçların hesabını uluslararası mahkemelerde mutlaka vereceğini dile getirdi. Ayrıca, "İsrail'in Cumhurbaşkanımıza yönelik ithamları, esasen suçluluk psikolojisinin tezahüründen başka bir şey değildir" ifadelerine yer verildi.

Filistin Halkı ile Dayanışma

Açıklamada, Türkiye'nin bu süreçte Filistin halkının ve bölgedeki dost ülkelerin yanında yer almaya devam edeceği kaydedildi. Uluslararası Ceza Mahkemesi Görüşmesi

Son olarak, Cumhurbaşkanımızın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu çerçevesinde Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı ile yaptığı görüşmeye ilişkin İsrail Başbakanlığı'nın açıklaması, Türkiye tarafından, İsrail'in yürüttüğü soykırım suçunu örtbas etme çabası olarak değerlendirilmiştir.