DOLAR
34,14 0,18%
EURO
37,76 0,21%
ALTIN
2.917,51 0,25%
BITCOIN
2.070.722,86 0,47%

Türkiye'deki Koruyucu Aile Uygulamaları Uluslararası Buluşmalarda Tanıtılacak

Gönül Elçileri projesi, BM Genel Kurulu'nda Türkiye'nin koruyucu aile hizmet modelini dünyaya tanıtacak.

Yayın Tarihi: 15.09.2024 10:21
Güncelleme Tarihi: 16.09.2024 00:44

Türkiye'deki Koruyucu Aile Uygulamaları Uluslararası Buluşmalarda Tanıtılacak

Türkiye'nin Koruyucu Aile Hizmetleri Dünyaya Tanıtılacak

Türkiye, koruyucu aile uygulamalarını uluslararası platformda tanıtmak için önemli bir adım atıyor. Gönül Elçileri projesi, 79. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda ele alınacak.

Etkinlik Detayları

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde gerçekleştirilecek proje, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, 22 Eylül tarihinde New York'ta düzenlenecek bir yan etkinlikte tanıtılacak.

Bakanlık, daha önce sosyal refahın adil paylaşımı temalı etkinlikler yaparken, bu yıl Koruyucu Aile Hizmet Modeli'nin yaygınlaştırılması amacıyla Mahinur Özdemir Göktaş'ın ev sahipliğinde yeni bir onur etkinliği düzenleyecek. Etkinlik başlığı ise "Bir Denizyıldızı Hikayesi: Gönül Elçilerine Küresel Davet" olacak.

Küresel Seferberlik Çağrısı

Bu program kapsamında, Türkiye'nin koruyucu aile hizmet modelinin uluslararası düzeyde tanıtılması hedefleniyor. Etkinlikte, diğer ülkelerin cumhurbaşkanı eşlerine, bakanlara ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarının üst düzey yetkililerine Türkiye'deki uygulamalar ve başarılar aktarılacak.

Gönül Elçileri Projesi Hakkında

2012 yılında hayata geçirilen Gönül Elçileri Projesi, koruyucu aile hizmet modelinin yaygınlaştırılması amacıyla aileler ve devlet arasında iş birliğinin güçlendirilmesini hedefliyor. Proje, aile bakımından mahrum kalan çocuklara sevgi dolu bir yuvanın sağlanmasını amaçlamaktadır.