DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.147.947,19 0,21%

Türkiye'de Sanayicilere Yönelik Yeni Eğitim Programı Başlatılıyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sanayiciler için 'Responsible/Sorumluluk Programı' eğitimlerinin başlayacağını duyurdu.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 14:31
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 14:31

Türkiye'de Sanayicilere Yönelik Yeni Eğitim Programı Başlatılıyor

Türkiye'de Yeni Eğitim Programı Duyuruldu

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 'Responsible/Sorumluluk Programı' adı altında sanayicilere yönelik eğitimlerin başlatılacağını açıkladı.

Eğitimlerin Amaçları ve Hedefleri

Bakan Bolat, bu programın Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde yürütüleceğini belirtti. Eğitimlerin amacı, sanayicilere yeşil ve dijital dönüşüm süreçlerinde destek vermek ve ihracatın sürdürülebilirliğini sağlamak olarak ifade edildi.

Geleceğe Yönelik Adımlar

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Bolat, "Dijitalleşme ve Avrupa Birliği'nin yeşil mutabakat programı gibi küresel ekonomik dinamiklerle uyumlu stratejiler geliştirmeye devam ediyoruz. Bu program ile imalat sanayimizi ve ihracatçılarımızı daha ileri bir seviyeye, gelişmiş ülkeler ligine taşımayı hedefliyoruz." dedi.

Programın Başlatılması

Bolat, "TİM, TOBB ve STK'larla hemen eğitim programlarını başlatıyoruz. Türkiye'nin ekonomik kalkınması için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Responsible/Sorumluluk Programı'nın tüm sektörlerimiz ve ihracatçılarımız için hayırlı olmasını umuyorum." şeklinde konuştu.