Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Türkiye'de pek bilinmiyor ama elmas kadar değerli! Vücuda format atıyor, tüm ağrıyı sızıyı dindiriyor

Sağlıklı vücut için doğru beslenme çok önemlidir. Kış aylarında sıklıkla içilen bitki çaylarından bazıları, içeriğinin yüksek olması nedeniyle eczanelerin vazgeçilmezidir. Buna Japonlar için vazgeçilmez olan karabuğday çayı da dahildir. Karabuğdayın kabuğu çıkarılmış tohumları olan karabuğday ununun kavrulmasıyla yapılan bir çaydır. Karabuğday çayının düzenli tüketimi vücudu çeşitli hastalıklardan koruyabilir.

Yayın Tarihi: 06.12.2023 15:18
Güncelleme Tarihi: 06.12.2023 15:18

Türkiye'de pek bilinmiyor ama elmas kadar değerli! Vücuda format atıyor, tüm ağrıyı sızıyı dindiriyor

Karabuğday çayı veya Japonca'da 'soba-cha' şeklinde bilinen karabuğday çayı, arabuğdayın kabuğu çıkarılmış tohumları olan karabuğday ununun kavrulmasıyla yapılan çay türüdür. Adına ağmen karabuğdayın buğdayla alakası yoktur ve gluten içermediğinden gluten intoleransı olan kişiler için uygundur.

Karabuğday taneye benzeyen bir tohumdur. Oldukça besleyicidir, antioksidanlar açısından zengindir, sıklıkla un ve makarna gibi çeşitli gıdalarda kullanılır. Karabuğday çayı, birçok faydası olduğu gibi sağlıklı kilo verme konusunda da oldukça etkilidir.

Karabuğday çayı nasıl yapılır?

Karabuğday çayını hazırlamak için, taneler ilk önce kavrulmuş fındık aromasını ortaya çıkarmak için kavurmayla başlatışır. avurduktan sonra, kabuğu çıkan taneler, zengin, dünyevi tada sahip bir çay elde etmek için kaynar suya batırılır. Karabuğday çayını sıcak ya da soğuk şeklinde tüketebilirsiniz. Bu çay, başta Japonya olmak üzere Doğu Asya ülkelerinde oldukça popülerdir, ancak sağlığa çeşitli faydalarından dolayı dünya çapında popülerlik kazanmaktadır.

karabuğday çayının faydaları

"Kronik hastalıkları önleyebilir"

Karabuğday çayı antioksidanlar ve allık ve kersetin gibi diğer güçlü bileşikler açısından zengindir. Bu antioksidanlar vücuttaki zararlı serbest radikallerle savaşır. Bunu yapmak kronik hastalık olasılığınızı azaltmanıza yardımcı olacaktır. Bu nedenle karabuğday çayı içmek sadece lezzetli değildir, ayrıca vücudunuzu sağlıklı ve güçlü bir şekikde tutmanın harika yoludur.

"Kalp sağlığını korumak"

Şu anda kalp sorunları artıyor ve insanlar, ilgili bazı hastalıkları tedavi etmek için doğal ilaçları birleştirmenin yollarını arıyor. Karabuğday çayındaki antioksidanlar kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olabilmektedir. Bu, kan basıncını düşürerek, kötü kolesterolü düşürerek ve kan damarlarının işlevini iyileştirerek yapılır. Düzenli kafeinli içecekler yerine karabuğday çayını beslenmenize dahil etmeyi deneyin. Ayrıca bu çay kalp krizlerini önlemeye de yardımcı olabilir.

"Kilo kaybına yardımcı olur"

Kilonuza dikkat ediyorsanız eğer mutlaka karabuğday çayı tüketin. Kalorisi düşüktür, bu nedenle ekstra kalori konusunda endişelenmeden lezzetli fındık lezzetinin tadını çıkarabilirsiniz. Kilosunu kontrol etmek isteyenlere yönelik karabuğday çayı, hedeflerinize ulaşmanın lezzetli ve suçluluk duymayan bir yolu olarak tanımlanır.

"Kan şekeri yönetimi"

Bazı çalışmalar karabuğdayda bulunan bileşiklerin kan şekerinin seviyesini düzenlemeye yardımcı olabileceği konusunu iddia ediyorlar. Bu, karabuğday çayını şeker hastaları ve genetik olarak gelecekte diyabet geliştirmeye yatkın kişilerde iyi bir seçenek haline getirebilir.

Karabuğday karmaşık karbonhidratlar içerir ve yavaş sindirilir, dolayısıyla kan şekeri seviyesi keskin bir şekilde değil, kademeli olarak yükselir. Aynı zamanda şekerin kan dolaşımına emilimini yavaşlatan ve kan şekeri seviyesini dengeleyen lif açısından da oldukça zengindir.

karabuğday çayının faydaları

Karabuğday çayındaki lifler, faydalı bağırsak bakterilerinde besin görevi görmektedir ve iyi sindirim için de gereken dengeli ve sağlıklı bağırsak mikrobiyomunu destekler. Ek olarak karabuğdayın bazı bileşenleri antiinflamatuar özelliklere sahiptir ve bu da gastrointestinal sistemdeki inflamasyonu ve rahatsızlığı azaltmaya yardımcı olmaktador.

"Glutensiz"

arabuğday glutensiz beslenenler için mükemmel seçenektir. Doğal olarak gluten intoleransı veya çölyak hastalığı bulunan kişilere yönelik orunlara neden olabilecek bir protein olan gluten içermez. Bu koşulları sağlıyorsanız sobanın tadını rahatlıkla çıkarabilirsiniz. Lezzetli ve güvenli bir besindir, bu da onu yemekler için ideal kılar.

"Komple besin maddeleri dolu"

Karabuğday, magnezyum, manganez, B vitaminleri gibi çok nemli besin maddelerinin kaynağıdır. Bu besinler vücutta aşağıdakiler de dahil olmak üzere birçok önemli işlevi yerine getirir: B. Enerjiyi koruyun ve güçlü kemikleri koruyun.