DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.245.848,1 -0,15%

Türkiye-Çin İlişkileri Güçleniyor: Bakan Şimşek Çin'i Ziyaret Edecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye-Çin işbirliği için önemli bir ziyarette bulunacak.

Yayın Tarihi: 27.09.2024 21:44
Güncelleme Tarihi: 27.09.2024 22:20

Türkiye-Çin İlişkileri Güçleniyor: Bakan Şimşek Çin'i Ziyaret Edecek

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten Çin Ziyareti Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye-Çin Hükümetlerarası İşbirliği Komitesi Eşbaşkanı olarak yakın bir zamanda Çin'i ziyaret edeceğini duyurdu. Şimşek, bu ziyaretin ekonomik ve siyasi ilişkilerin güçlenmesine katkıda bulunacağına inandığını belirtti.

Çin'in 75. Yılı Kutlaması

Bu açıklama, Çin'in Ankara Büyükelçiliği tarafından düzenlenen ve Çin Halk Cumhuriyeti'nin 75. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla JW Marriott Otel'de gerçekleştirilen resepsiyon sırasında yapıldı. Şimşek, burada Çin Hükümeti ve halkına tebriklerini sundu.

Mehmet Şimşek, Türkiye ve Çin'in binlerce yıllık tarih ve kültürel bağlantılarının, bugünkü dostluk ve işbirliğine zemin oluşturduğunu vurguladı.

Ekonomik İşbirliğinin Önemi

Şimşek, "Çin, bizim için Asya'da birinci, dünyada üçüncü büyük ticaret ortağımız. İki ülke arasındaki ticaret her yıl daha da artıyor. Geçen yıl ikili ticaret hacmimiz 48 milyar doları aştı," dedi. Ayrıca, Çinli yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisinin artmasını olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi.

İpek Yolu ve Yeni İşbirlikleri

Bakan, ayrıca Türkiye ve Çin'in İpek Yolu’nun canlandırılması adına birlikte çalıştıklarını ve bu çabaların bölgesel ticareti geliştireceğini belirtti. Yeni teknolojiler, yapay zeka ve sürdürülebilir enerji gibi alanlarda işbirliklerini güçlendirmek için irade beyanında bulundu.

Şimşek, konuşmasını Çince "Dostluğumuz sonsuza kadar sürsün" sözleriyle sonlandırdı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çin'in Ankara Büyükelçiliğinin, Çin'in kuruluşunun 75. yılı...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çin'in Ankara Büyükelçiliğinin, Çin'in kuruluşunun 75. yılı dolayısıyla JW Marriott Otel'de düzenlediği resepsiyona katılarak konuşma yaptı.