DOLAR
34,26 -0,05%
EURO
37,6 0,14%
ALTIN
2.871,61 1,33%
BITCOIN
2.139.543,8 0,91%

Türk Şirketleri İçin Almanya Yatırım Fırsatları Gündemde

Almanya'daki yatırım olanakları ATO toplantısında masaya yatırıldı, hedefler artırıldı.

Yayın Tarihi: 04.10.2024 12:30
Güncelleme Tarihi: 04.10.2024 12:30

Türk Şirketleri İçin Almanya Yatırım Fırsatları Gündemde

Türk Şirketleri İçin Almanya Yatırım Fırsatları Masada

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Türk şirketlerinin Almanya'daki yatırım fırsatlarını ele almak için düzenlenen toplantıda önemli bilgiler paylaştı. Baran, Türkiye ile Almanya arasındaki ikili ticaretin 50 milyar doları aştığını ve bu rakamı 60 milyar dolara çıkarmak için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini duyurdu.

Toplantı Hakkında Bilgiler

ATO tarafından düzenlenen "Türk Şirketleri İçin Almanya'da Yatırım ve Şirketleşme Fırsatları Toplantısı", Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TD IHK) "TOGG ve Trendyol desteğiyle Kars'tan Edirne'ye" adlı road show’u kapsamında gerçekleştirildi. Toplantıya katılan Baran, iki ülke arasındaki ekonomik, siyasi ve sosyal bağların derinliğine dikkat çekti.

Ticaret ve İstihdam Rakamları

Baran, Almanya'da 100 bin Türk işletmesinin bulunduğunu belirterek, bu firmaların 50 milyar avrodan fazla ciro ürettiğini ve yaklaşık 500 bin kişiye istihdam olanağı sağladığını kaydetti. Ayrıca Almanya'da 8 bini aşkın Alman sermayeli şirketin mevcut olduğu ve bu firmaların 200 bin kişiye iş sağladığını vurguladı.

Vize Serbestisi ve Gümrük Birliği

Gürsel Baran, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik sürecinde Almanya'nın destekleyici bir tutum sergilediğini ifade ederek, "Gümrük Birliği'nin modernizasyonu ve vize serbestisi konularında Almanya'nın desteğini bekliyoruz. Vize sorunları, ticari faaliyetlerimizin önünde ciddi engeller oluşturuyor." dedi.

Baran, bu konuların iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendireceğini ve karşılıklı ekonomik süreçlere katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.