Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Türk Okçuluğu 2024 Paris Olimpiyatları'na Hazır

Türk okçuluğu, Paris 2024 öncesi büyük bir başarı ivmesi yakaladı. Teknik Direktör Ergin, madalya beklentilerini yükseltiyor.

Yayın Tarihi: 09.08.2024 11:10
Güncelleme Tarihi: 09.08.2024 11:20

Türk Okçuluğu 2024 Paris Olimpiyatları'na Hazır

Türk Okçuluğunda İvme

Okçuluk Milli Takımlar Teknik Direktörü Ahmet Şen, Türk okçuluğunun son yıllardaki başarısını değerlendirdi. Şen, "Son üç yıllık süreçte Türk okçuluğu, Tokyo Olimpiyatları'nda kazandığı madalyaları iyi değerlendirerek dünyada önde gelen okçuluk ülkelerinden biri haline gelmiştir" dedi.

Hedef: Birden Fazla Madalya

Ahmet Şen, son üç yılda sporcuların gösterdiği performansın Paris 2024 için beklenti yarattığını belirterek, "Sürekli olarak uluslararası yarışmalarda kürsüye çıkmamız, Paris'te ilginin artmasına sebep oldu" ifadelerini kullandı.

Genç Sporcular ve Başarı

Şen, Ali Türkmen'in Tokyo'daki başarılarının yeni nesil okçuların bu spor dalına yönelmesine neden olduğunu vurgulayarak, "Türkiye Okçuluk Federasyonu ve teknik ekiplerimiz, genç sporcuların kariyerlerini başarılarla doldurmak için çalışıyor" şeklinde konuştu.

Mete Gazoz'un Rolü

Okçulukta lider konumda olan Mete Gazoz, bir altın madalya hedefiyle odaklanmış durumda. Şen, "Mete, büyük bir baskı altında çalışıyor ama bu baskıyı en iyi şekilde yönetiyoruz" dedi.

Rakiplerin Motivasyonu

Olimpiyatlarda yarışmanın zorluklarını değerlendiren Şen, rakip taraftarların Mete Gazoz üzerindeki motivasyonunun önemli bir engel oluşturduğunu belirtti. "Rakip taraftarlar, Mete'nin elenmesi için her şeyi yaptı" diye ekledi.

Mesafe Sorunu

Son olarak, olimpiyatlarda karşılaştıkları en büyük sorunlardan birinin Olimpiyat Köyü ile yarışma alanı arasındaki mesafe olduğunu vurguladı. Şen, "Bu durum, sporcular üzerinde ek bir stres oluşturuyor" dedi.

Okçuluk Milli Takımlar Teknik Direktörü Yusuf Göktuğ Ergin, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nı AA...

Okçuluk Milli Takımlar Teknik Direktörü Yusuf Göktuğ Ergin, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nı AA muhabirine değerlendirdi.