Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Türk mutfağında herkes bu tarife hasta! Sakın denemeden geçmeyin

Türk mutfağında herkes bu tarifi konuşuyor. Resmen bu tarif yüzyıllardır süren bir gelenek gibi. Dışarlarda her kahvaltıda adı sayıklanıyor. Lezzetli mi lezzetli, her masayı renklendirecek kır pidesi tarifi sizlerle! Dilerseniz kıymalı, patatesli ya da peynirli yapın orası size kalmış...

Yayın Tarihi: 24.12.2023 09:41
Güncelleme Tarihi: 24.12.2023 09:41

Türk mutfağında herkes bu tarife hasta! Sakın denemeden geçmeyin

Evinizde Türk mutfağı esintilerini yaşatmaya bu tarifle hazır olun. Yüzyıllardır adeta bir gelenek gibi yaşatılan kır pidesi tarifi sizlerle. Dilerseniz sabah kahvaltılarınızda dilerseniz öğleden sonra çaylarınızın yanında tüketebileceğiniz bu tarif, çocuklarınızın beslenme çantasına da gayet uygun. Evde kendiniz açacağınız hamuru ile tamamen sağlıklı ve lezzetli bu tarife bayılacaksınız. Bu saatten sonra dışarıda satılan pidelerin yüzüne dönüp bakmayacaksınız. Dilerseniz kıymalı dilerseniz patatesli dilerseniz de peynirli yapabileceğiniz bu tarif herkese parmaklarını yedirtecek. Türk mutfağını yaşatan, yüzyıllardır süren bu geleneği kendi mutfağınızda keşfetmeye hazır olun. İşte lezzetli mi lezzetli parmak yedirten Türk mutfağının büyük geleneği kır pidesi tarifi...

KIR PİDESİ MALZEMELERİ

Hamuru için;

  • 1 kg un 
  • 1 yaşmaya 
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde tuz 
  • Yeteri kadar ılık su

Harcı için;

  • 500 gr kıyma
  • 2 tane soğan
  • 2 tane kapya
  • 2 tane yeşil biber
  • 2 tane domates 
  • 2 yemek kaşığı ölçüsünde salça 
  • Tuz 
  • Toz biber 
  • Karabiber 
  • Pulbiber 
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri 
  • Üzerine sürmek için ise tereyağı 

KIR PİDESİ

EVDE KIR PİDESİ NASIL YAPILIR?

  1. Hamur için ilk etapta suyumuzu ısıtalım.
  2. Unu yoğurma kabının içerisine alalım. 
  3. Üzerine tuz eklemesi yaparak güzelce karıştıralım.
  4. Ortasına çukur şekilde açarak mayamızı ilave edelim. Suyu kontrollü şekilde ilave etmeyi unutmayalım. Ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar ekleme ve yoğurma işlemlerine devam edelim.
  5. Hamuru mayalanması için bir köşeye bırakalım.
  6. Harcı için ise kıymamızı tavaya alalım ve kendi yağında karıştıralım. Rengi dönmeye başlayınca; soğan domates, biber, salça ve baharat ekleyerek güzelce karıştıralım. Yeteri kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirmeye özen gösterelim.
  7. Mayısalanmış olan hamurumuzu bezlere bölerek yemek tabağı büyüklüğünde açalım. 
  8. İç harcını koyduktan sonra üstüne rendelenmiş kaşar ekleyerek pidelerimizi kapatalım. 
  9. 250 derecelik fırında güzelce pişirelim.
  10. Fırından alır almaz ise üzerine tereyağı sürerek sıcacık servis edelim. Herkese afiyet olsun...