DOLAR
34,03 -0,07%
EURO
38,02 0,01%
ALTIN
2.827,48 -0,03%
BITCOIN
2.141.915,08 0,22%

Türk Mühendislerin Geliştirdiği Sürücüsüz Otobüs ABD'de Hizmete Girdi

Adastec, Türkiye'nin mühendisleri tarafından geliştirilen ilk Seviye-4 sürücüsüz otobüsü ABD'deki ulaşım sistemine entegre etti.

Yayın Tarihi: 03.08.2024 15:19
Güncelleme Tarihi: 03.08.2024 15:23

Türk Mühendislerin Geliştirdiği Sürücüsüz Otobüs ABD'de Hizmete Girdi

Türk Mühendislik Başarısı: Sürücüsüz Otobüs ABD'de Kullanıma Sunuldu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türk mühendislerinin kurduğu Adastec firmasının, Amerika Birleşik Devletleri'nde ilk Seviye-4 sürücüsüz otobüsü tanıttığını duyurdu. Bakan Kacır, bu önemli gelişmeyi sosyal medya aracılığıyla paylaştı.

Adastec'in Global Vizyonu

Türk mühendisler tarafından tasarlanan ve Bakanlık desteğiyle geliştirilen Adastec, sürdürülebilir ulaşım çözümleri sunarak dünyanın dört bir yanında tanınmaya devam ediyor. Kacır, "Adastec, Türkiye'deki Bilişim Vadisi'nde bir test merkezi ve Boğaziçi Üniversitesi BÜDOTEK Teknopark'ta bir Ar-Ge merkezi ile yer alıyor" açıklamasında bulundu.

Avrupa'daki Projeler

Norveç'in Stavanger ve Finlandiya'nın Tampere şehirlerinde Avrupa'nın ilk Seviye-4 otonom/elektrikli otobüslerini uygulamaya geçen Adastec, önümüzdeki dönemde Almanya, Hollanda ve İsviçre'de yeni projeleri hayata geçirmeyi planlıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türk mühendislerin kurduğu Adastec firmasının...

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türk mühendislerin kurduğu Adastec firmasının, ABD'de ilk Seviye-4 sürücüsüz otobüsü kullanıma sunduğunu bildirdi.