DOLAR
34,23 0%
EURO
37,62 0%
ALTIN
2.919,65 0%
BITCOIN
2.145.887,27 -1,54%

Türk Kızılay Gazze'deki İnsani Kriz İçin Acil Yardım Çağrısında Bulundu

Türk Kızılay, Gazze'deki insani krizin derinleştiğini belirterek, yardım şartlarının iyileştirilmesi için acil çağrıda bulundu.

Yayın Tarihi: 06.10.2024 12:28
Güncelleme Tarihi: 06.10.2024 12:28

Türk Kızılay Gazze'deki İnsani Kriz İçin Acil Yardım Çağrısında Bulundu

Türk Kızılay'dan Gazze İçin Acil Yardım Çağrısı

Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Gazze'deki insani kriz ile ilgili acil bir çağrıda bulundu. Yılmaz, ateşkes koşullarının sağlanmasını ve Gazze halkına yönelik yardımların engellerin kaldırılarak ulaşmasını talep etti.

Yaşanan İnsani Kriz Durumu

Yapılan açıklamalara göre, Gazze’de 1 yıldan uzun süredir devam eden çatışmalar sonucu insani kriz giderek derinleşiyor. Nüfusun %90'ı olan 1,9 milyon insan yerinden edilmiştir ve bu kitleye temel ihtiyaçlar, özellikle gıda ve temiz su, ulaştırılamamaktadır.

Yardım Faaliyetleri

İsrail'in kontrolü altındaki Refah Sınır Kapısı üzerinden sınırlı sayıda insani yardım tırının geçişi sağlanması nedeniyle, ölüm ve açlık riski altındaki insanlar acil yardıma ihtiyaç duyuyor. Türk Kızılay, AFAD ve diğer STK'larla birlikte Mersin Limanı'ndan Mısır’ın El Ariş Limanı'na gönderilen 11 İyilik Gemisi ile başta gıda, barınma ve hijyen malzemeleri olmak üzere önemli yardımlar ulaştırıyor.

Alternatif Güzergahlar Üzerinden Yardım Çalışmaları

Yılmaz, 6 Mayıs’tan sonra iki adet yeni güzergah üzerinden yardım malzemelerinin ulaştırmak üzere alternatif yollar geliştirdiklerini ifade etti. Haziran ayında Ürdün Kızılayı ile 5 bin gıda kolisi Gazze’ye ulaştırılırken, bu süreçte Kızılay, gıda ve hijyen malzemeleri konusunda kararlı adımlar atmaya devam ediyor.

Tehditler ve Endişeler

Yılmaz, Gazze'de süregelen çatışmaların Lübnan’a sıçraması ile yaşanan insani felakete dikkat çekti ve "Tüm bölgeye yayılma ihtimalleri konusunda korkularımız var. Hızla ateşkes koşullarının sağlanması ve yardımların Gazze’ye ulaşmadaki engellerin kaldırılması için çağrımızı yeniliyoruz.” dedi.