Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Tüm dedikodu ve söylentileri toparladık! İşte PlayStation 6'nın çıkış tarihi

PS6 ne zaman çıkacak?

Yayın Tarihi: 18.02.2024 15:29
Güncelleme Tarihi: 18.02.2024 15:29

Tüm dedikodu ve söylentileri toparladık! İşte PlayStation 6'nın çıkış tarihi

PlayStation 6’ya dair meraklı bekleyişin sürdüğü bugünlerde herkes cihazın çıkış tarihini araştırıyor. Ortaya birçok tahmin, teori ve dedikodu atılmaya devam ederken, tüm bu söylentileri bir araya getirdiğimizde en geç ve en erken olmak üzere iki tarih öne çıkıyor… 

4 yıl önce çıkan PlayStation 5’in ardından Sony, cihaz ömrünün ikinci yarısına girildiğini açıkladı. Bu mantıktan yola çıkıldığında ise PlayStation 6’nın çıkışı için ilk beklenti 4 yıl sonrası, yani 2028 olarak öne çıktı. 

Analist ve sektörden çalışanların da yer aldığı tahminlerde pazar dinamikleri ve tarihi olaylar da dikkate alındı. Bu teori kapsamında Sony’nin PlayStation 5 ömrünü uzatarak PlayStation 6’nın ertelenebileceği öne sürüldü. Bu da her yeni ve eski cihaz arasında 7 yıllık periyotlar bulunmasından kaynaklandı. Ancak söylediğimiz gibi tüm bunlar sadece birer teori. 

ps6

Konsol piyasasında evrim çoktan başladı! 

Konsol piyasasının bir evrim geçirdiği ve geleneksel halinden bir hayli uzaklaştığı da göz önünde bulundurulursa; tüketici talebi, teknolojik gelişmeler ve piyasa koşulları zamanlamayı etkileyebilir. Bu nedenle de bazı analistler tam aksi bir şekilde PS6’nın daha erken piyasaya sürülmesine neden olabilir. 

Sektör uzmanları ise PS4’ün hala sağlam bir kullanıcı tabanı bulunması nedeniyle PS6’nın çıkışının ertelenebileceğini düşünüyor. God of War, Horizen Forbidden West gibi birden fazla konsol neslinde oynanmaya devam eden oyunlara desteğin de devam etmesi bekleniyor. 

PS6 çıkış tarihi de plan çizelgesi de belirsiz! 

playstation

Öte yandan PS6 çıkış tarihine dair tüm planlamaların belirsiz olduğu göze çarparken, Sony’nin 2024 mali yılında herhangi bir taraf içeriğini yayımlamayacağı gerçeği tekrar akıllara geldi. Bu gerçekle birlikte artan belirtsizlik ise merakla beklenen oyunların yeni sürüm ya da devam bölümlerinin Mart 2025 sonrasına kadar çıkmayabileceğini ortaya koydu. 

Sonuç olarak, PS6 ne zaman çıkacak? 

Konuya yönelik çeşitli tahminler bulunuyor olsa da PS6’nın ne zaman çıkacağı hala belli değil. Tarihler net olmasa da teoriler ve tahminler en geç çıkış tarihini 2028 yılı ve en erken çıkış tarihinin de 2026 yılı olacağını gösteriyor.