DOLAR
34,01 0,13%
EURO
38,08 -0,37%
ALTIN
2.833,38 -1,14%
BITCOIN
2.125.459,87 -3,67%

Tükürük Bezi İltihabından Kurtulan Hasta Kortizon Tedavisiyle Sağlığına Kavuştu

İzmir'de 10 yıl süren tükürük bezi iltihabı, kortizon tedavisi ile sona erdi.

Yayın Tarihi: 19.08.2024 11:43
Güncelleme Tarihi: 19.08.2024 12:02

Tükürük Bezi İltihabından Kurtulan Hasta Kortizon Tedavisiyle Sağlığına Kavuştu

İzmir'de Tükürük Bezi İltihabı ile Mücadele Başarıyla Sonuçlandı

İzmir'de, on yıldır süregelen tükürük bezi iltihabı sorunları ile boğuşan Tahsin Çiftçi, Kortizon tedavisi sayesinde sağlığına kavuştu. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi'nde gerçekleştirilen tedavi ile Çiftçi'nin yaşam kalitesi yükseldi.

Uzmanların Önemi

İEÜ Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları Bölümü'nden Dr. Ceyda Tarhan, Çiftçi'nin tedavisine başlanırken, literatürde benzer vakaların az rastlandığını belirtti. Bunun üzerine, tekrarlayan tükürük bezi iltihabı tedavilerine yönelik araştırmalar yaptı.

Tedavi Süreci Nasıl İlerledi?

Tahsin Çiftçi'nin tedavi sürecinde, tükürük bezlerine katater yolu ile kortizon enjeksiyonu uygulandı. Dr. Tarhan, "Koyulaşmış tükürük bezi mukozaları, tükürük salgısıyla tıkanarak ağrıya neden oluyor. Bu durum iltihabı tetikliyor ve vücutta ateş yükselmesine yol açıyor. Kortizon enjeksiyonları ile bu sorunu aştık" dedi.

Çiftçi'nin İzlenimleri

Tahsin Çiftçi, tedavi sonrası yaşadığı değişimleri anlatarak, "Sabahları yorgun uyanıyordum ve ateşle uyanıyordum. Ancak tedavi sonrasında tüm bu sorunlarım sona erdi. İlk dozdan sonra kendimi çok daha iyi hissettim" şeklinde ifade etti.

Bu başarı hikayesi, tükürük bezi iltihabı gibi rahatsızlıkların tedavisinde uzman hekimlerin rolünün önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

İzmir'de 10 yıldır tükürük bezi iltihabıyla mücadele eden Tahsin Çiftçi (sağda), kortizon tedavisi...

İzmir'de 10 yıldır tükürük bezi iltihabıyla mücadele eden Tahsin Çiftçi (sağda), kortizon tedavisi ile sağlına kavuştu. Çiftçi'nin tedavisiyle ilgilenen İEÜ Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Ceyda Tarhan (solda), konuya ilişkin açıklamada bulundu.