Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

TÜİK kadın erkek personel alımını duyurdu! Yüksek maaşlı sözleşmeli personel alımı başladı

TÜİK, sözleşmeli personel alımı için mülakatlı ve mülakatsız 55 kişi kontenjanlı ilan yayınladı. Başvuruya ilişkin şartlar ve bilgiler haberimizin detayında yer alıyor.

Yayın Tarihi: 25.06.2024 09:19
Güncelleme Tarihi: 25.06.2024 09:19

TÜİK kadın erkek personel alımını duyurdu! Yüksek maaşlı sözleşmeli personel alımı başladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), sözleşmeli personel alımı ilanı yayınladı. TÜİK merkez ve taşra teşkilatlarında görev yapmak üzere 657 sayılı Kamu Hizmeti Kanunu'nun 4/B maddesi kapsamında 55 sözleşmeli personel alımlarını gerçekleştirecek. İşe alımlar sınavlı ve sınavsız yapılacak olup, 3 farklı bölge ve 14 farklı ilde sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecek

55 Sözleşmeli Personel Alımında Kontenjan Dağılımı:

TÜİK, hem kadın hem de erkek adaylar olmak üzere; 28 Anketör, 22 Destek Personeli (Temizlik Görevlisi) ve 5 Teknisyen kadroları için toplamda 55 sözleşmeli personel istihdam edecek.

Alımların yapılacağı iller şöyle:

Diyarbakır,

Edirne,

Gaziantep,

Hatay,

İstanbul,

Kars,

Malatya,

Siirt,

Van,

İzmir,

Kastamonu,

Konya,

Nevşehir,

İllere Göre Kontenjan Dağılımı

TÜİK kadın erkek personel alımını duyurdu

Başvuru Şartları

Başvuru sahibinin genel olarak 657 sayılı Kamu Hizmeti Kanununun 48. maddesinde belirtilen şartları taşıması gerekmektedir. Daha spesifik olarak eğitim koşulları ve KPSS incelenecek.

Genel koşullar nelerdir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, Vatandaşlığından mahrum olmayan, Görevini yapmasına engel olan herhangi sağlık sorunu bulunmayan, Arşiv soruşturma ve araştırmalarından olumlu sonuç alabilen, Erkek adaylar için; askerlik hizmetini tamamlamış veya askerlik hizmetine ilgisi olmayan.

KPSS şartları nelerdir?

Adayların 2022 yılında gerçekleştirilen KPSS sınavında lise için P94, üniversite için P3 puanı almaları gerekmektedir. Buna göre;

Temizlik Personeli alımında - P94 tipi en az 55 puan,

Mülakatçı alımında - P3 puan kategorisinden en az 70 puan,

Teknisyen alımı için - P94 türünden en az 60 puan alması gerekmektedir.

Yaş gereksinimleri nelerdir?

Sınavın yapıldığı yılın 1 Ocak tarihi itibarıyla Değerlendiriciler için 30 yaşını doldurmamış, diğer meslekler için ise 35 yaşını doldurmuş olmak.

Eğitim gereksinimleri nelerdir?

Anketör : İstatistik, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, Matematik, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri, İktisat, Ekonometri, Ekonomi, Ekonomi ve Finans, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İşletme, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Maliye, Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezuniyet,

Temizlik personeli: Ortaöğretim kurumunun (lise ve dengi) herhangi bir alanından mezuniyet,

Teknisyen: Su temini ve drenaj teknolojisi, iklimlendirme, inşaat teknolojisi, elektrik ve elektronik teknolojisi konularında uzmanlaşmış mesleki ve teknik ortaöğretim okullarının birinden mezuniyet.

Ne zaman ve nasıl başvurulur?

Adayların ilan yayımlanır yayınlanmaz başvurularına başlamaları ve en geç 15 gün içinde tamamlamaları gerekmektedir. Buna göre;

Başvuru tarihleri: 25 Haziran – 8 Temmuz 2024

Kayıt adresi: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr

İşe alım mülakatlı veya mülakatsız yapılacaktır!

 TÜİK sözleşmesi kapsamında 55 kişi alınırken, müfettiş alımında KPSS puanları sayılacak aday sayısının 4 katı sözlü sınava alınacak. Temizlik personeli ve teknisyen alımında mülakatsız alım yapılacaktır.