DOLAR
34,13 0,02%
EURO
38,08 -0,26%
ALTIN
2.902,05 -0,63%
BITCOIN
2.160.250,04 0,14%

TÜBA Başkanı Muzaffer Şeker, BM Gelecek Zirvesi'nde Sosyal Medya Üzerine Önemli Açıklamalar Yaptı

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, BM Gelecek Zirvesi'nde sosyal medya ve mevzuat gerekliliklerine dair önemli görüşler sundu.

Yayın Tarihi: 24.09.2024 13:38
Güncelleme Tarihi: 24.09.2024 13:38

TÜBA Başkanı Muzaffer Şeker, BM Gelecek Zirvesi'nde Sosyal Medya Üzerine Önemli Açıklamalar Yaptı

TÜBA Başkanı Muzaffer Şeker, BM Gelecek Zirvesi'nde

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Birleşmiş Milletler (BM) Gelecek Zirvesi'nde, sosyal medya konusunun acil bir şekilde ele alınması gerektiğini vurguladı. Şeker, bu konuda BM şemsiyesi altında ortak mevzuat düzenlemeleri yapılması gerektiğini ifade etti.

New York’ta Gerçekleştirilen Zirve Oturumu

TÜBA'nın resmi açıklamalarına göre, Şeker, New York'ta gerçekleştirilen zirvenin "Daha İyi Bir Yarın İçin Çok Taraflı Çözümler" oturumuna katıldı.

Oturumda Sierra Leone Cumhurbaşkanı Julius Maada Bio başkanlık ederken, Fiji Cumhurbaşkanı Ratu Wiliame Maivalili Katonivere ve Zimbabve Devlet Başkanı Emmerson Mnangagwa gibi birçok devlet başkanı da yer aldı. Toplantıda, barış ve güvenliğin sağlanması amacıyla güçlü, kapsamlı ve çok taraflı çözümlere olan ihtiyaç ele alındı.

Teknolojik Zorluklar ve Uluslararası İşbirliği

Özellikle teknolojinin güvenlik üzerindeki etkileri ile terörizm tehdidi gibi yeni zorluklar, toplantıda detaylı bir şekilde tartışıldı. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de "Yeni Bir Barış Gündemi" başlıklı bir politika özetini paylaştı. Guterres, güven ve dayanışmanın yeniden tesis edilmesinin önemini vurguladı.

Türkiye'nin Rolü ve Öneriler

Şeker, Türkiye'nin BM'nin çok taraflı işbirliği ve barış çabalarındaki rolünün kritik olduğunu belirterek, "Uluslararası işbirlikleriyle bilim ve barış arasındaki güçlü bağları vurgulayan bir platformda TÜBA'nın bilim diplomasisi yürütmesini sağlamak amacıyla stratejik yol haritamızı oluşturuyoruz" dedi.

Sosyal medyanın yanlış kullanımının, bireyler ve toplum üzerindeki güvenlik sorunlarını ve kültürel değerler üzerindeki olumsuz etkilerini gündeme getiren Şeker, ülkelerin BM şemsiyesi altında acil ortak mevzuat düzenlemeleri yapmalarının gerekliliğine dikkat çekti. Zirve kapsamında "Küresel Dijital Anlaşma ve Gelecek Nesiller Deklarasyonu" gibi önemli belgeler de gündeme alındı.