DOLAR
34,13 -0,13%
EURO
38,19 0,02%
ALTIN
2.914,07 0,09%
BITCOIN
2.177.359,83 0,64%

Trump'tan İki Ülke Arasındaki Gerilim Hakkında Açıklama

Donald Trump, İran'dan gelen tehditler üzerine dikkat çekici açıklamalarda bulundu ve güvenliğini sağlamak için destekçilerine bilgi verdi.

Yayın Tarihi: 25.09.2024 09:46
Güncelleme Tarihi: 25.09.2024 09:46

Trump'tan İki Ülke Arasındaki Gerilim Hakkında Açıklama

Trump İran'dan Tehdit Aldığını Duyurdu

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, sosyal medya platformu Truth Social üzerinden yaptığı açıklamada İran'dan kendisine yönelik "büyük tehditler" aldığını ifade etti.

"İran Yeniden Deneyecek"

Trump, geçmişte İran'ın bazı eylemlerde bulunduğunu ancak başarılı olamadığını hatırlatarak, "İran tekrar deneyecek" dedi. Bu duruma karşı ABD ordusunun olayları dikkatle izlediğini belirtti.

Güvenlik Önlemleri ve Destekçiler

Arasında daha önce hiç görmediği kadar çok silahlı kişinin bulunduğunu belirten Trump, ABD Kongresi'ne gizli servise ek bütçeyi oybirliğiyle onayladıkları için teşekkür etti.

Suikast Girişimi Olayı

Trump'a yönelik bir suikast girişimi olduğuna dair iddialar söz konusu. 15 Eylül akşamı Florida'da bulunduğu alanda silah sesleri duyulmuştu. Trump'ın büyük oğlu Donald Trump Jr., olay sonrası yerel güvenlik güçlerinin çevrede bir AK-47 bulduğunu ve bir şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Güvenlik Durumu

Trump, destekçilerine gönderdiği e-postada, "Asla pes etmeyeceğim. Etrafımda silah sesleri duyuldu ancak haberler kontrolden çıkmadan şunu belirtmek isterim: İyiyim ve güvendeyim" dedi.

FBI'nın Değerlendirmesi

FBI, bu durumu "oldukça ciddi" olarak nitelendirdi. Ayrıca, Trump, 13 Temmuz'da Pensilvanya'da katıldığı bir mitingde uğradığı suikast girişiminden kulağındaki yarayla kurtulmuştu.