DOLAR
34,06 -0,11%
EURO
37,91 -0,18%
ALTIN
2.805,5 -0,14%
BITCOIN
2.108.790,86 -2,72%

Trump, Suikast Girişimine Müdahale Eden Gizli Servis'i Övdü

Donald Trump, Florida'daki suikast girişiminde Gizli Servis'in müdahalesini överek başarılarını paylaştı.

Yayın Tarihi: 17.09.2024 10:02
Güncelleme Tarihi: 17.09.2024 10:02

Trump, Suikast Girişimine Müdahale Eden Gizli Servis'i Övdü

Trump'ın Suikast Girişimine Hızlı Müdahale

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Gizli Servis'in kendisine yönelen bir suikast girişiminde gösterdiği etkin müdahaleyi övdü. 15 Eylül akşamı Florida'da gerçekleşen olayda, Trump yaşadığı anları sosyal medya platformu X üzerinden takipçileriyle paylaştı.

Olay Anı ve Müdahale

Florida'nın West Palm Beach kentindeki golf sahasında meydana gelen silah sesleri sonrası, Trump gerektiğinde güvenli bir yere alındı. Trump, aracıyla birlikte hızlıca uzaklaştıklarını belirtti ve bu süreçte kendisini koruyan ajanı için övgü dolu sözler sarf etti. "Gizli Servis harika bir iş çıkardı ve adamı hapse attı. Umarım uzun süre orada kalır," diye ifade etti.

Olayın Detayları ve Trump'ın Tepkisi

Donald Trump Jr, olay sonrası yaptığı açıklamada, yerel polislerin sahadaki çalılıklarda bir AK-47 silahı bulduğunu ve bir şüphelinin yakalandığını bildirdi. Trump, e-posta aracılığıyla destekçilerine "Asla pes etmeyeceğim! İyiyim ve güvendeyim," mesajını iletti.

FBI Açıklaması

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), durumu "oldukça ciddi" olarak değerlendirdi. Eski Başkan Trump, daha önceki bir mitingde uğradığı suikast girişiminden de yara alarak kurtulmuştu.