DOLAR
34,23 0%
EURO
37,62 0%
ALTIN
2.919,65 0%
BITCOIN
2.123.474,63 -0,48%

Trump, Pensilvanya'da Miting Düzenledi

Donald Trump, suikast girişiminin yaşandığı alanda yeniden miting yaparak destekçileriyle buluştu.

Yayın Tarihi: 06.10.2024 02:48
Güncelleme Tarihi: 06.10.2024 02:48

Trump, Pensilvanya'da Miting Düzenledi

Trump, Yeniden Mitingde

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi aday Donald Trump, 13 Temmuz'da suikast girişimine uğradığı Pensilvanya'nın Butler bölgesinde yeniden miting düzenledi.

Destekçilerinin Coşkusu

Trump, miting alanında Amerikan bayrakları, sloganlar ve 'Amerika’yı yeniden büyük yap' yazılı tişörtlerle destekçileri tarafından karşılandı. Mitingde, Trump'a başkan yardımcısı adayı J.D Vance ve iş insanı Elon Musk eşlik etti.

Suikast Girişimi Sonrası İlk Konuşması

Konuşmasına 'Nerede kalmıştık?' diyerek başlayan Trump, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. 'Korkunç canavar başarılı olamadı' diyerek, 12 hafta önce yaşanan saldırıya atıfta bulundu.

Göçmen ve İç Güvenlik Mesajları

Trump, ülkeye gelen göçmenlerin bazılarının tehlikeli olduğunu belirtirken, iç tehdidin Rusya, Kuzey Kore ve Çin'den daha büyük olduğunu savundu.

Elon Musk'ın Destek Mesajı

Musk, Trump'ın temsil ettiği cesaret ve demokrasi için kritik bir dönem olduğunu ifade ederken, "Bu seçimler, tarihimizdeki en önemli seçimlerden biri olacak" dedi.

Vance'dan Destek Konuşması

J.D Vance, Trump'a yönelik suikast girişiminin unutulmayacağını belirterek, "Donald Trump demokrasi için kurşun yedi" dedi.

Suikast Girişimi Detayları

Trump, 13 Temmuz'daki miting sırasında silahlı saldırıya uğramış, bu sırada 1 kişi hayatını kaybetmiş, 2 kişi yaralanmıştı. Saldırgan ise olay yerinde etkisiz hale getirilmişti.Mitingte, suikast girişimi sırasında hayatını kaybeden itfaiyeci Corey Comperatore anıldı.