DOLAR
34,13 -0,12%
EURO
38,22 -0,06%
ALTIN
2.917,99 -0,04%
BITCOIN
2.191.584,77 -0,02%

Trump'ın Seçim Kampanyasına İranlı Siber Saldırılar İddiaları

ABD Adalet Bakanlığı'nın Donald Trump'ın kampanyasına yönelik İranlı grupların siber saldırılarına dair iddianame hazırladığı öne sürüldü.

Yayın Tarihi: 13.09.2024 12:41
Güncelleme Tarihi: 13.09.2024 12:41

Trump'ın Seçim Kampanyasına İranlı Siber Saldırılar İddiaları

İranlı Grupların Trump Kampanyasındaki Rolü

ABD Adalet Bakanlığı'nın, Cumhuriyetçi Başkan adayı Donald Trump'ın seçim kampanyasını hedef alan İranlı grupların siber saldırıları ile ilgili hazırlık yaptığı iddia edildi. Associated Press'in edindiği bilgilere göre, merkezli iki kaynağa dayanarak bu bilgilere ulaşıldı.

Hazırlanan İddianame ve Suçlamalar

İddianame ile birlikte kesin olarak suçlanacak kişi veya kuruluşların isimleri yeralmazken, Başsavcı Yardımcısı Matthew Olsen, siber saldırılar hakkında yaptığı açıklamada, İran'ın yaklaşan ABD Başkanlık Seçimleri ile ilgili büyük çaba sarf ettiğini öne sürdü. Olsen, ''İran bu seçimleri kendi ulusal güvenliği açısından hayati öneme sahip buluyor.'' dedi.

E-posta Saldırıları ve Güvenlik Açıklamaları

Trump kampanyası, 11 Ağustos'ta İran'ın e-posta sistemlerine saldırdığını duyurdu. Özellikle kampanya içindeki hassas belgelerin hedef alındığı ifade edildi. Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Ulusal İstihbarat Direktörlüğü, 20 Ağustos'ta ortak bir bildiri yayınlayarak, İran'ın seçim sürecine müdahale etme çabalarının sürdüğünü belirtti. Bildiride, ''ABD istihbaratı, İranlıların sosyal mühendislik kullanarak kampanyalara erişim sağlama çabasında olduğuna dikkat çekiliyor.''

Meta ve WhatsApp Üzerinden Casusluk İddiaları

Meta'nın WhatsApp uygulamasındaki ''kötü niyetli hesaplara'' ilişkin yaptığı açıklamada, İran kökenli grupların Trump's ekibi ve Biden yönetimiyle ilişkili kişileri hedef aldığı belirtildi. Bu durum, seçim sonuçlarını etkileme çabası olarak değerlendirildi.