DOLAR
34,19 -0,1%
EURO
37,58 -0,17%
ALTIN
2.919,43 0,01%
BITCOIN
2.139.811,95 0,01%

Trump'ın Harris'e Yönelik Tartışmalı İfadeleri Devam Ediyor

Trump, Harris'in 'zihinsel engelli' olduğu iddialarını yineledi, eleştiriler yükseldi.

Yayın Tarihi: 30.09.2024 10:58
Güncelleme Tarihi: 30.09.2024 10:58

Trump'ın Harris'e Yönelik Tartışmalı İfadeleri Devam Ediyor

Trump, Harris'i Hedef Aldı

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, yaklaşan kasım seçimleri öncesinde Demokratların adayı Kamala Harris ile ilgili tartışmalı ifadelerine devam ediyor. CNN'nin haberine göre, Trump, Harris'in "zihinsel engelli" olduğu şeklindeki yorumlarını yineleyerek, seçim kampanyasındaki söylemlerine dair eleştirileri dikkate almadığını gösterdi.

Pensilvanya Mitingindeki Açıklamaları

Dün Pensilvanya'da düzenlenen seçim mitinginde konuşan Trump, "Joe Biden zihinsel engelli hale geldi. Üzücü ama dürüst olmak gerekirse Kamala Harris'in doğuştan böyle olduğuna inanıyorum." ifadelerini kullandı. Bu tür açıklamalar, birçok Cumhuriyetçi üye tarafından eleştiriliyor.

Trump'ın Destekçilerinin Tepkisi

Trump'ın bu ifadeleri, bazı destekçileri arasında rahatsızlık yaratırken, önde gelen Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham da konuya değindi. Graham, CNN'deki bir programda Harris'in zihinsel engelli olmadığını, ancak "çılgın bir liberal" olduğunu belirtti. Ayrıca, Trump'a ekonomi, sınır güvenliği, enflasyon ve dış politika gibi daha önemli konulara odaklanma çağrısında bulundu.

Önceki İfadeleri ve Tartışmalar

Trump, daha önce 28 Eylül'de Wisconsin'de yaptığı bir konuşmada da benzer şekilde "Kamala, zihinsel engellidir." demişti. Bu tür ifadeler, Cumhuriyetçi Parti içinde tartışmalara yol açmaya devam ediyor.