DOLAR
34,15 0,27%
EURO
37,8 0,2%
ALTIN
2.904,15 0,71%
BITCOIN
2.051.483,47 1,41%

Trump'a Yeni İddianame: Suçlamalar Derinleşiyor

Eski Başkan Trump'a yönelik yeni iddianame, suçlamaların özel alana girdiğini öne sürüyor, yargılanma süreci derinleşiyor.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 13:59
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 13:59

Trump'a Yeni İddianame: Suçlamalar Derinleşiyor

Trump'ın Yargılanması İçin Hazırlanan Yeni İddianame

ABD'de, Özel Yetkili Savcı Jack Smith'in eski Başkan Donald Trump hakkında hazırladığı yeni iddianame kamuoyuna sunuldu. Bu iddianamede, Trump’ın işlemiş olduğu suçların "temelde özel alana girdiği" savunuluyor.

İddianamenin İçeriği

The Wall Street Journal'a göre, iddianamede Yüksek Mahkeme'nin "başkanların anayasal yetkilerinin merkezinde yer alan resmi eylemler için geniş dokunulmazlık tanıyan" kararına atıfta bulunulurken, Trump'ın yargılanabilir olmasının nedeni olarak bu suçların özel alanda gerçekleşmesi gösterildi.

İddianamede, Eski Başkan Yardımcısı Mike Pence'in, 6 Ocak 2021'deki Kongre binası baskını sırasında yaşadığı tehditlerle ilgili Trump’ın "Ne olmuş yani?" şeklindeki yorumuna da vurgu yapıldı. Bunun yanı sıra, Trump'ın danışmanlarının sonucu ne olursa olsun kendisini galip ilan edeceğini ifade ettikleri bildirilmekte.

Suçlamaların Genişlemesi

Trump'ın kampanya ekiplerindeki bir yetkilinin, Michigan eyaletindeki Detroit şehrinde Biden lehine verilen oylara karşı geçersiz kılabilecek nedenler bulma talimatı verdiği de iddianamede yer almakta. Ayrıca, Trump ve destekçilerinin, Kongre baskınını seçim sonuçlarını onaylatmamak için kullandıkları öne sürülmekte. Sonuç

Smith, iddianamesinde Trump'ın diğer tüm vatandaşlar gibi yargılanması gerektiğini ifade ederken, Trump bu suçlamaları reddetti. Eski Başkan'ın kampanya sözcüsü Steven Cheung ise iddianameyi "yalanlarla dolu" ve "anayasaya aykırı bir cadı avı" olarak nitelendirdi.

Söz konusu iddianame, Yüksek Mahkeme'nin kararının ardından, Cumhuriyetçi başkan adayı Trump'a karşı açılan federal ceza davasının sürdürülebilirliğini sağlamayı hedefliyor.