Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Trump'a suikast girişimi sonrası Rusya'dan çarpıcı açıklama: Suikast girişimleri "gelenek" oldu

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD'de eski Başkan Donald Trump'a yönelik suikast girişimini değerlendirerek, ülkede bu tür olayların bir "gelenek" haline geldiğini ifade etti.

Yayın Tarihi: 14.07.2024 13:57
Güncelleme Tarihi: 14.07.2024 13:57

Trump'a suikast girişimi sonrası Rusya'dan çarpıcı açıklama: Suikast girişimleri "gelenek" oldu

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD'de başkan ve başkan adaylarına yönelik suikast girişimlerinin ülkenin iç siyasi yaşamında "gelenek" haline geldiğini belirtti. Zaharova, Rossiya-24 devlet kanalında yaptığı açıklamada, Cumhuriyetçi Partiden başkanlık için yarışan eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Pensilvanya'daki miting sırasında silahlı saldırıya uğramasıyla ilgili düşüncelerini paylaştı.

ZAHAROVA'NIN DEĞERLENDİRMESİ

Mariya Zaharova, ABD Başkanı Joe Biden'ın bu tür olayları ABD iç siyasi yaşamının acı verici bir tezahürü olarak tanımladığını ancak "gelenek" olarak da nitelendirmesi gerektiğini ifade etti. 

TRUMP'A YÖNELİK SALDIRI

Donald Trump, Pensilvanya'daki bir miting sırasında kürsüden destekçilerine hitap ederken silahlı bir saldırıya maruz kalmıştı. Sağ kulağından yaralanan Trump'ın sağlık durumu iyi olduğu bildirilmiş, ancak saldırıda bir kişi hayatını kaybetmiş, iki kişi yaralanmıştı.

ABD Gizli Servisi, saldırının, miting alanının dışındaki yüksek bir yerden kürsünün bulunduğu noktaya ateş eden saldırganın etkisiz hale getirildiğini duyurmuştu. FBI ise olayı suikast girişimi olarak tanımlamış ve detaylı bir soruşturma başlatmıştı. Saldırganın 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğu belirlenmişti.

Trump'a yönelik bu saldırı, uluslararası alanda büyük yankı uyandırmış ve Amerikan iç politikasında derin tartışmalara yol açmıştı.