DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.244.475,59 -0,09%

TREDER, Malatya'da Yeni Bir Robotik Kodlama Sınıfı Açtı

TREDER, deprem bölgesindeki gençler için Malatya'da robotik kodlama sınıfı kurarak eğitim desteği sağladı.

Yayın Tarihi: 27.09.2024 12:56
Güncelleme Tarihi: 27.09.2024 12:56

TREDER, Malatya'da Yeni Bir Robotik Kodlama Sınıfı Açtı

TREDER'den Yeni Bir Eğitim Hamlesi

Treyler Sanayicileri Derneği (TREDER), ülkemizin deprem felaketi sonrası yaralarını sarmak amacıyla eğitim projelerine hız kesmeden devam ediyor. Hatay ardından Malatya'da, Doğanşehir Fen Lisesi’nde yeni bir robotik kodlama sınıfı hayata geçirildi.

Törene Katılanlar ve Açıklamalar

Açılış törenine, Doğanşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İlhami Temur, TREDER Başkanı Yalçın Şentürk, İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sema Alaçam ve Doğanşehir Fen Lisesi Müdürü İbrahim Başaran gibi önemli isimler katıldı. Yapılan açıklamalarda, TREDER Başkanı Yalçın Şentürk, dayanışma kültürünün sektör için büyük önem taşıdığını belirtti.

Geleceğin Gençlerine Destek

Şentürk, "Deprem sonrası hep birlikte yaralarımızı sarmaya devam edeceğiz. Ekonomide ve sanayide ileri gideceksek, bu gençlerle gideceğiz. Açtığımız robotik kodlama sınıfı umarım gençlerimize yeni fırsatlar sunar," şeklinde konuştu.

Okulun Vizyonu

Doğanşehir Fen Lisesi Müdürü İbrahim Başaran ise, "Biz uzay ve bilim çağına uygun nesiller yetiştirmeyi amaçlıyoruz. TREDER’in desteği ile okulumuza kazandırılan robotik kodlama atölyesi, ilçemizde öğrenim gören tüm öğrencilerimize hizmet edecek," ifadelerini kullandı. Okulun projelerinde sivil toplum kuruluşlarının desteğinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Başaran, bu tür iş birliklerinin uygulama aşamasında motivasyon sağladığını sözlerine ekledi.