DOLAR
34,12 -0,13%
EURO
38,16 -0,03%
ALTIN
2.914,53 0,06%
BITCOIN
2.189.956,51 0,04%

Trabzonspor'dan VAR Hakemi Erkan Engin'e Sert Tepki

Trabzonspor, Gaziantep FK maçındaki VAR değerlendirmeleri nedeniyle VAR hakemi Erkan Engin'e eleştirilerde bulundu.

Yayın Tarihi: 24.09.2024 22:14
Güncelleme Tarihi: 24.09.2024 22:14

Trabzonspor'dan VAR Hakemi Erkan Engin'e Sert Tepki

Trabzonspor'dan VAR Hakemi Erkan Engin'e Sert Tepki

Trabzonspor Kulübü, Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında oynanan Gaziantep FK maçındaki VAR hakemi Erkan Engin'e yönelik eleştirilerini dile getirdi. Kulüp, VAR kayıtlarının yayınlanmasının ardından bu durumu Türk futbolunun ciddi bir sorunu haline dönüştüğünü vurguladı.

"Kanayan Yara Değil, Çürüyen Beden"

Bordo-mavili kulüpten yapılan "Bravo size" başlıklı açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yayınlanan VAR kayıtları, Türk futbolunun artık kanayan bir yara değil, çürüyen bir beden olduğunu ilan etmektedir." ifadesi yer aldı.

Açıklamada ayrıca, "Bir hakem, gözlerinin önünde cereyan eden hakikati görmezden gelerek var olanı yok sayıyor, çünkü ona bir başkası tarafından buyurulan talimat, adaletten daha değerli." denildi.

Adalet Çığlığı

Trabzonspor'un açıklamasında Erkan Engin'in ağzından çıkan "Bravo" kelimesinin futbolun ruhunu zedeleyen bir durum olarak nitelendirildi. "Erkan Engin'in bu tek kelimesi, futbolun kalbine saplanmış bir hançerdir. Bu tür uygulamalarla sadece Trabzonspor'un golleri değil, Türk futbolunun özü de hiçe sayılıyor." ifadelerine yer verildi.

Gerçekler Asla Kaybolmaz

Açıklamanın devamında, "Bravo, bu kokuşmuş düzenin çarklarında öğütenler! Bu güzel oyunu kendi kirli hesaplarınıza malzeme yapanlar! Unutmayın, gerçek asla kaybolmaz, sadece bir süreliğine susturulur." mesajı verildi. Trabzonspor, adaletin bir gün geri döneceği ve gerçeklerin sahalarda yer bulacağı iddiasında bulundu.