DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.153.257,04 -0,52%

Trabzon'da Taşkın ve Heyelan Sonrasında Durum Değerlendirmesi

Trabzon'da yaşanan sağanak sonrası Vali Yıldırım açıklamalarda bulundu, kayıp vatandaş için arama çalışmaları devam ediyor.

Yayın Tarihi: 21.09.2024 00:35
Güncelleme Tarihi: 21.09.2024 00:35

Trabzon'da Taşkın ve Heyelan Sonrasında Durum Değerlendirmesi

Trabzon'da Taşkın ve Heyelan Sonrası İncelemeler

Trabzon'un Sürmene ilçesinde meydana gelen taşkın sonrası Vali Aziz Yıldırım, bölgede incelemelerde bulundu. Yıldırım, olunumsuz etkilerden etkilenen Araklı ilçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sürmene'de bir vatandaşımızdan haber alamadığımızı biliyoruz. Bu vatandaşımız işitme engelli olduğu için cep telefonu da taşımıyor, kendisine ulaşmaya gayret ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Su Birikintileri ve Araçlar

Sürmene'nin Çavuşlu Mahallesi'nde su birikintileri oluştuğunu belirten Yıldırım, "Oradaki su tahliye edildikten sonra park halindeki 4 araç çıkarıldı. Herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Ayrıca 10 iş yerinin zemin katları da su dolmuştu, bunlar da boşaltıldı." dedi.

Kayıp Vatandaş İçin Arama Çalışmaları

Yıldırım, Sürmene'deki kayıp vatandaşı bulmak için AFAD, belediye, jandarma ve emniyet ekiplerinin aktif bir şekilde çalıştığını vurgulayarak, "Ümit ediyoruz ki güzel, sağlıklı bir haber alırız." şeklinde konuştu.

Yol Açma ve Destek Çalışmaları

Yanbolu Vadisi'ndeki yol açma çalışmalarının devam ettiğini bildiren Vali Yıldırım, "Yaylalardan ilçeye ulaşmak isteyen vatandaşlarımız yer yer yollarda kalmıştı. Şu anda onlar evlere sığınmış durumdalar. Tüm ekiplerimiz harekete geçmiş durumda." diye ekledi.

Gelecek Yağışlar ve Tedbirler

Yıldırım, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre yağışların azalmış olduğunu ve tüm ekiplerin teyakkuz halinde bulunduğunu belirterek, "Şu ana kadar büyük bir sıkıntımız yok, şükrediyoruz." dedi.

Araklı'daki Sorunlar ve Çözüm Çabaları

Bir basın mensubunun, Araklı'daki dağlardan gelen suyun denize ulaşmasındaki sıkıntılarla ilgili bir soru sorması üzerine Yıldırım, "Bu şehir yerleşimi ile ilgili bir durum. Gerek büyükşehir belediyemiz, gerek ilçe belediyemiz bu durumu değerlendirecektir. Biz de AFAD ile birlikte üzerimize düşeni yaparız. Bundan sonra sıkıntı olacağını düşünmüyorum." şeklinde yanıt verdi.

Trabzon'un Arsin ilçesinde sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Heyelan nedeniyle ilçede Özlü ve...

Trabzon'un Arsin ilçesinde sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Heyelan nedeniyle ilçede Özlü ve Çardaklı mahallelerine ulaşımı sağlayan yolun bir kısmı da çöktü.