DOLAR
34,11 -0,29%
EURO
38,12 -0,19%
ALTIN
2.875,33 -1,71%
BITCOIN
2.145.164,36 0,3%

Trabzon'da Sağanak Yağış Hayatı Olumsuz Etkiliyor

Trabzon'un bazı ilçelerinde etkili olan sağanak yağış sonrası su baskınları ve heyelanlar meydana geldi. Ekipler olay yerinde müdahale ediyor.

Yayın Tarihi: 20.09.2024 19:57
Güncelleme Tarihi: 20.09.2024 19:57

Trabzon'da Sağanak Yağış Hayatı Olumsuz Etkiliyor

Trabzon'da Sağanak Yağışlar Devam Ediyor

Trabzon'un Arsin, Araklı ve Sürmene ilçelerinde etkili olan sağanak, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. İl genelinde aralıklarla devam eden yağmur, özellikle bu üç ilçede sağanağa dönüştü. Yağışlar sebebiyle derelerin debisi yükseldi, bazı ırmaklar taştı.

Taşkınlar ve Su Baskınları

Taşkınlar neticesinde birçok yolda su birikintileri oluştu ve binaların zemin katlarındaki iş yerleri su altında kaldı. Ayrıca, yer yer heyelanlar meydana geldi ve bazı yollarda çökmeler gerçekleşti. Devlet Su İşleri (DSİ), Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) ve belediye ekipleri, sorunlu bölgelerde hızlıca müdahalede bulunmak için iş makineleriyle çalışmalara devam ediyor.

Belediye Başkanından Açıklama

Arsin Belediye Başkanı Hamza Bilgin, Anadolu Ajansı'na (AA) yaptığı açıklamada, "Ekiplerimiz müdahaleye çalışıyor ama çok yoğun bir yağmur yağıyor, bu yağış hala devam ediyor," ifadelerini kullandı.

Vali Yıldırım'dan Bilgilendirme

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, sağanağın özellikle Araklı, Arsin ve Sürmene ilçelerinde etkili olduğunu belirtti. Yıldırım, "Şu ana kadar herhangi bir can ve mal kaybımız yok ancak yolda kalanlar var. Ekiplerimiz, bu kişileri kurtarmaya çalışıyor," dedi.

Yardım Çalışmaları Devam Ediyor

Vali Yıldırım, olay yerinde incelemelerde bulunarak, "Yolları açmaya çalışıyoruz. Bütün ekiplerimiz burada, İçişleri Bakanımıza ve AFAD Başkanımıza bilgi verildi, teyakkuz halindeler," şeklinde konuştu. Ayrıca, bazı yerlerde elektrik kesintileri yaşandığı da belirtildi. İş yerlerine su basan vatandaşlar, belediye ekipleriyle birlikte su tahliyesi yapmaya çalışıyor.